Site icon NewsIT

Ισπανία: Νέα άνοδο της ακροδεξιάς καταγράφει δημοσκόπηση

31.01.2019 | 16:07
Ισπανία: Νέα άνοδο της ακροδεξιάς καταγράφει δημοσκόπηση

Το ακροδεξιό κόμμα Vox στην Ισπανία αυξάνει τα ποσοστά του σε ένα μόλις μήνα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση στην Ισπανία εκτός του Vox δείχνει κερδισμένο το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα που παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.

Πάντως όπως αναφέρουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης δεν προβλέπονται εκλογές στην Ισπανία μέχρι 2020, παρά το γεγονός ότι οι φήμες θέλουν τους Σοσιαλιστές να προσβλέπουν σε εκλογές καθώς διαθέτουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) στην Ισπανία έδειξε ότι οι Σοσιαλιστές θα κέρδιζαν τις εκλογές αν αυτές γίνονταν σήμερα με ποσοστό 29,9%, σημειώνοντας άνοδο από 28,9% που είχαν λάβει στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά το ακροδεξιό κόμμα Vox θα εξασφάλιζε έως και το 6,5% των ψήφων αν γίνονταν σήμερα εκλογές και θα καταλάμβανε την πέμπτη θέση, ενώ στη δημοσκόπηση του CIS τον Δεκέμβριο το ακροδεξιό κόμμα συγκέντρωνε το 3,7% των ερωτηθέντων στην Ισπανία.

Για τα υπόλοιπα κόμματα σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, τα πράγματα παρέμειναν σταθερά σε σχέση με την προηγούμενη. Το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos θα εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση με 17,7% αν γίνονταν σήμερα εκλογές στην Ισπανία , σημειώνοντας ελαφρά πτώση από 17,9% που συγκέντρωνε στην προηγούμενη δημοσκόπηση, και το Podemos θα ακολουθούσε με 15,4%, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 14,9% που λάμβανε στην δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου. Ακολουθεί το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα που έχει την υποστήριξη του 14,9% του εκλογικού σώματος και έρχεται τέταρτο, υποχωρώντας κι άλλο από το 19,1% που συγκέντρωνε τον Δεκέμβριο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα σχεδόν 3.000 ερωτηθέντων στην Ισπανία το χρονικό διάστημα 1-13 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version