Κόσμος

Ισπανία: Συνελήφθη ένας από τους 10 πιο καταζητούμενους φυγάδες της λίστας του FBI

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν από τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγάδες στην λίστα του FBI, ο οποίος διέμενε σε ένα ξενοδοχείο στη Μαδρίτη φέροντας ψεύτικη ταυτότητα.

Ο Μάικλ Τζέιμς Πρατ, ένας Νεοζηλανδός υπήκοος, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για παιδική πορνογραφία, σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλική επίθεση στις ΗΠΑ.

Η αστυνομία τόνισε ότι ο Πρατ συμμετείχε στην οπτικοακουστική παραγωγή πορνογραφίας, προσελκύοντας ανήλικα κορίτσια και νεαρές γυναίκες μέσω εξαπάτησης στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2012 και 2019. Ο Πρατ έβγαλε περισσότερα από 17 εκατομμύρια δολάρια από αυτές τις δραστηριότητες.

Μόνο 57 εγκληματίες στη λίστα των πιο καταζητούμενων του FBI έχουν συλληφθεί εκτός δικαιοδοσίας του αμερικανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών, δήλωσαν οι ισπανικές αρχές, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην Ισπανία.

Η αστυνομία σημείωσε ότι ο φυγάς είχε αναρτήσει διαφημίσεις στο διαδίκτυο με προσφορές θέσεων εργασίας «μόντελινγκ», οι οποίες αποδείχθηκαν ότι ήταν πορνογραφικά βίντεο.

Πλήρωνε άλλες γυναίκες για να λειτουργούν ως «δόλωμα» και να πείθουν τα θύματα ότι το υλικό δεν θα δημοσιευόταν στο διαδίκτυο.

Ορισμένες φορές, τα θύματα κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και αναγκάζονταν να κάνουν σεξουαλικές πράξεις για τις οποίες είχαν αρνηθεί ρητά να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, συμπλήρωσε η αστυνομία.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο με την στιγμή της σύλληψης 30χρονης καθηγήτριας για σεξουαλική επίθεση σε βάρος 15χρονου μαθητή στις ΗΠΑ
Η 30χρονη εκπαιδευτικός ήταν προπονήτρια ποδοσφαίρου του 15χρονου και μέντοράς του, προσθέτοντας ότι η σεξουαλική επίθεση σε βάρος του σημειώθηκε πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Η 30χρονη καθηγήτρια που συνελήφθη
Υπάλληλος καθαριότητας στη Βραζιλία βρήκε νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα σε κάδο σκουπιδιών - Βίντεο με τη συγκινητική στιγμή
«Θα κάνω αίτηση να την υιοθετήσω», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο άνδρας που βρήκε το νεογέννητο - «Χρειάζεται κάποιον να της δώσει αγάπη, λίγη στοργή»
Μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Βραζιλία
Η Άλις Γουόλτον, η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη λίστα του Forbes: Ξοδεύει την περιουσία της σε έργα τέχνης και άλογα
Ποια είναι μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart με περιουσία 101 δισ. δολάρια - Αγόρασε το πρώτο της έργο τέχνης σε ηλικία 10 ετών για 2 δολάρια και ήταν Πικάσο
Άλις Γουόλτον