Κόσμος

Ισραήλ: Ακυρώθηκε η υποψηφιότητα στις εκλογές ενός ακροδεξιού πολιτικού

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε πως ακύρωσε την υποψηφιότητα του Μίχαελ Μπεν-Αρί, του επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Ισχύς.

Και αυτό γιατί έχει κατηγορηθεί από την γενική εισαγγελία του Ισραήλ πως υποκινεί τον ρατσισμό εναντίον των Αράβων. Η υποψηφιότητα του Μπεν-Αρί στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα είχε επικυρωθεί στις 6 Μαρτίου από την Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ, όμως το αριστερό αντιπολιτευόμενο κόμμα Meretz προσέφυγε εναντίον του για να ανατρέψει αυτήν την απόφαση.

Και ο γενικός εισαγγελέας Αβιτσάι Μάντελμπλιτ είχε συστήσει να ακυρωθεί η υποψηφιότητά του προειδοποιώντας ότι “υποκινεί το μίσος εναντίον των Αράβων”.

Ο Μπεν-Αρί και ο Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, επίσης μέλος της Εβραϊκής Ισχύος, κατέβαιναν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο δύο εθνικιστικών θρησκευτικών κομμάτων.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται ότι άσκησε πιέσεις στα κόμματα αυτά για να τους δεχτούν, ώστε να ισχυροποιηθεί το δεξιό μπλοκ και να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές στο Ισραήλ.

Παράλληλα, το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε τη συμμετοχή στις εκλογές της 9ης Απριλίου των δύο αραβικών κομμάτων Χαντάς-Ταάλ και Ράαμ-Μπαλάντ. Στο τελευταίο είχε απαγορευτεί στις 6 Μαρτίου η συμμετοχή με την αιτιολογία ότι “στηρίζει την τρομοκρατία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία του καμεραμάν που σκότωσε τον βιαστή του γιου του μπροστά στις κάμερες και αναδείχθηκε σε λαϊκό ήρωα
Ο 40χρονος εικονολήπτη Γκάρι Πλοσέ εκτέλεσε με μία σφαίρα στον κεφάλι τον Τζεφ Ντουσέ, τον δάσκαλο καράτε που είχε απαγάγει και κακοποιήσει σεξουαλικά τον 11χρονο γιο του Τζόντι
Τζόντι Πλοσέ
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε 1
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου