Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Ισραήλ: “Δείξτε οίκτο”, λέει η οικογένεια ενός από τους απαχθέντες εφήβους

Ισραήλ: “Δείξτε οίκτο”, λέει η οικογένεια ενός από τους απαχθέντες εφήβους

Ο θείος του ενός από τους τρεις Ισραηλινούς εφήβους που φέρεται ότι απήχθησαν στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, το βράδυ της Πέμπτης, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τους απαγωγείς να δείξουν οίκτο.

“Δείξτε οίκτο στα νέα παιδιά”, δήλωσε ο Γισάι Φρένκελ προς τα τηλεοπτικά συνεργεία από το κατώφλι του σπιτιού της οικογένειας του 16χρονου Ναφτάλι Φρένκελ.

“Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που ακούν για το αίσθημα της συμπόνιας, για την πίστη που πιστεύω ότι όλοι έχουμε στον Θεό”, συνέχισε μιλώντας από το σπίτι της οικογένειας Φρένκελ στην περιοχή Νοφ Αγιαλόν, στο κεντρικό Ισραήλ. “Υπάρχουν όρια που δεν θα πρέπει να ξεπερνιούνται”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ισραηλινό ραδιοσταθμό, ο Ναφτάλι Φρένκελ έχει επίσης αμερικανική υπηκοότητα και η οικογένειά του δέχθηκε επίσκεψη Αμερικανών διπλωματών.

Τη Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για την απαγωγή

Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί την παλαιστινιακή Χαμάς, η οποία έχει την εξουσία στην Λωρίδα της Γάζας, για την φερόμενη απαγωγή του Ναφτάλι Φρένκελ, του Γκιλάντ Σαέρ, επίσης 16 ετών, όπως και του 19χρονου Εγιάλ Γιφράχ.

Στους τοίχους του σπιτιού του Φρένκελ έχει αναρτηθεί πανό στο οποίο αναγράφεται ένα απόσπασμα από την Βίβλο, σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά πρέπει να επιστρέφουν στην γη τους, και στην συνέχεια το μήνυμα συμπαράστασης: “Οικογένεια Φρένκελ έχετε την υποστήριξή μας, σας αγκαλιάζουμε και περιμένουμε την επιστροφή του Ναφτάλι”.

“Αυτήν την στιγμή το σπίτι είναι γεμάτο στρατιωτικούς, αστυνομικούς, όλος ο κόσμος συνεργάζεται”, δήλωσε παράλληλα η θεία του Ναφτάλι, η Ιταέλ Φρένκελ.

Οι επισκέψεις στο σπίτι δεν σταματούν, ενώ οι γείτονες δηλώνουν ότι έλαβαν οδηγίες να μην μιλούν στους δημοσιογράφους

Οι τρεις έφηβοι απήχθησαν, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, κοντά στο Γκους Ετζιόν, ένα συγκρότημα ισραηλινών οικισμών που βρίσκεται ανάμεσα στις παλαιστινιακές πόλεις της Βηθλεέμ και της Χεβρώνας, σε μια ζώνη που τελεί ολοκληρωτικά υπό ισραηλινό στρατιωτικό και πολιτικό έλεγχο. Στις προσπάθειές του για να βρει τους νεαρούς, ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει τον μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών του στην Δυτική Όχθη από το τέλος της δεύτερης Ιντιφάντας το 2005.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ενώ περίπου 40 μέλη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αζίζ Ντουέικ και πέντε άλλοι βουλευτές του κινήματος που προέρχονται από την Χεβρώνα έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές. Ο στρατός έχει συλλάβει συνολικά περισσότερους από 150 Παλαιστίνιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αληθινές σφαίρες σκότωσαν τον 17χρονο Παλαιστίνιο διαδηλωτή

Απεβίωσε ο Παλαιστίνιος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ιγιάντ Σαράτζ – Κόσμος

15χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών – Κόσμος

Ο σπαραγμός ενός 5χρονου παλαιστίνιου για τον πατέρα του – Συγκλονιστικό βίντεο – Κόσμος

Παλαιστίνιος κέρδισε το Arab Idol – Πανηγυρισμοί στη Δυτική Όχθη – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε