Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ισραήλ: Διάλυση της Κνεσέτ και προκήρυξη εκλογών θέλει ο Γκαντζ

Ισραήλ: Διάλυση της Κνεσέτ και προκήρυξη εκλογών θέλει ο Γκαντζ
Reuters φωτογραφία αρχείου

Πρόταση νόμου για τη διάλυση της ισραηλινής Βουλής, της Κνεσέτ, κατέθεσε το κόμμα του Μπένι Γκαντζ, ο οποίος συμμετέχει στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ.

«Το κόμμα Εθνικής Ενότητας υπέβαλε πρόταση νόμου για τη διάλυση της 25ης Κνεσέτ. Αυτό είναι η συνέχεια του αιτήματος του ηγέτη του κόμματος Μπένι Γκαντζ να προχωρήσουμε σε μια ευρεία συμφωνία ενόψει της διεξαγωγής εκλογών πριν από τον Οκτώβριο, έναν χρόνο μετά τη σφαγή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκανζ είχε στείλει τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, απαιτώντας να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» στη Λωρίδα της Γάζας μέχρι τις 8 Ιουνίου. Ενώ απείλησε ότι θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό εάν δεν παρουσιαστεί κάποιο τέτοιο σχέδιο.

Σημειώνεται ότι το κόμμα Εθνικής Ενότητας του πρώην υπουργού Άμυνας -που συμφώνησε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Νετανιάχου μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου- δεν διαθέτει αρκετές ψήφους για να ρίξει την κυβέρνηση.

Πάντως το κυβερνών κόμμα του Λικούντ απάντησε στην κίνηση Γκαντζ, υποστηρίζοντας πως «το Ισραήλ χρειάζεται ενότητα» και ότι «η διάλυση της κυβέρνησης θα πλήξει την πολεμική προσπάθεια».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις