Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό συμβούλιο – Τι ανακοίνωσε ο Νετανιάχου στους υπουργούς

Ισραήλ: Διαλύθηκε το πολεμικό συμβούλιο – Τι ανακοίνωσε ο Νετανιάχου στους υπουργούς
Reuters

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε πως το πολεμικό συμβούλιο, που είχε συσταθεί στις 11 Οκτωβρίου μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, διαλύθηκε, όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους «Times of Israel», o Νετανιάχου είπε στο υπουργικό του συμβούλιο το βράδυ της Κυριακής ότι προχωρά στη διάλυση του πολεμικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας και πρώην υπουργός, Μπένι Γκαντς, παραιτήθηκε από το πολεμικό συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Νετανιάχου αναμένεται τώρα να έχει διαβουλεύσεις σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα με μια μικρή ομάδα υπουργών, περιλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, που συμμετείχαν στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου.

Η διάλυση του πολεμικού συμβουλίου ήταν αναμενόμενη καθώς ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ ασκούσε πιέσεις για να προστεθεί σε αυτό.

Ο Νετανιάχου αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τον πόλεμο κατά της Χαμάς, ενώ περιμένει τελική έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο.

Το πολεμικό συμβούλιο σχηματίστηκε αφού ο Γκαντς εισήλθε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον Νετανιάχου κατά την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο και περιελάμβανε επίσης τον εταίρο του Γκαντς Γκάντι Άιζενκοτ και τον Αριέ Ντέρι, επικεφαλής του θρησκευτικού κόμματος Shas, ως παρατηρητές.

Ο Γκαντς και ο Άιζενκοτ αποχώρησαν αμφότεροι από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, μετά την αποτυχία του Νετανιάχου να διαμορφώσει μια στρατηγική για τον πόλεμο στη Γάζα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις