Τετάρτη, 2 Οκτ.
22oC Αθήνα

Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Reuters

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ το απόγευμα της Δευτέρας (01/10/2024) η οποία οδήγησε στον θάνατο επτά άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας.

Οι ένοπλες ταξιαρχίες αλ-Κασάμ της Χαμας ανακοίνωσαν πως οι δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ο Μοχάμαντ Μεσέκ και ο Αχμέντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα, είναι μέλη της οργάνωσης.

Από την χθεσινή επίθεση κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα, από τους δυο Παλαιστίνιους σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 16.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία του Τελ Αβίβ.

REUTERS/Ammar Awad
REUTERS/Ammar Awad

Έξι από τα επτά θύματα έχουν αναγνωριστεί: Είναι ο 42χρονος Ρεβιτάλ Μπρονστάιν, ο 24χρονος Ίλια Νοζάτζε, ο 30χρονος Σαχάρ Γκόλντμαν, η 33χρονη Ινμπαρ Βίγκντερ, η 40χρονη Νάντια Σοκολένκο και ο 26χρονος Έλληνας Ιωνάς Καρούσης.

Την Τετάρτη (02/10/2024), το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ένας Έλληνας υπήκοος κάτοικος Ιεροσολύμων περιλαμβάνεται μεταξύ των επτά θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα στο Τελ Αβίβ.

Η ανακοίνωση ανέφερε χαρακτηριστικά πως «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ. Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

Ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης ήταν φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Ισραήλ, με πατέρα γνωστό νευροχειρουργό, ενώ η οικογένειά του έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις