Site icon NewsIT

Ισραήλ: «Η Χεζμπολάχ δεν έχει ηγεσία – Ο διάδοχος του Νασράλα πιθανότατα εξουδετερώθηκε»

08.10.2024 | 16:45
Ισραήλ: «Η Χεζμπολάχ δεν έχει ηγεσία – Ο διάδοχος του Νασράλα πιθανότατα εξουδετερώθηκε»

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ επισκέφτηκε σήμερα (08.10.2024) την βόρεια διοίκηση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων (IDF) και μίλησε στα στελέχη για την πορεία των επιχειρήσεων στο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ.

Ο Γκάλαντ αναφέρθηκε στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Βηρυτό την τελευταία εβδομάδα, ενώ δήλωσε ότι «ο διάδοχος του Χασάν Νασράλα στην ηγεσία της Χεζμπολάχ πιθανότατα είναι νεκρός».

«Η Χεζμπολάχ είναι μια οργάνωση χωρίς ηγέτη, ο Χασάν Νασράλα εξαλείφθηκε, ο αντικαταστάτης του, Χασέμ Σαφιεντίν πιθανότατα εξουδετερώθηκε επίσης. Αυτό έχει δραματική επίδραση σε όλα όσα συμβαίνουν. Δεν υπάρχει κανείς να πάρει αποφάσεις, κανείς να δράσει», είπε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας στο προσωπικό των IDF.

Ακόμα, ο Γιόαβ Γκάλαντ πρόσθεσε ότι οι δυνατότητες πυρός της Χεζμπολάχ έχουν επίσης δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα, λέγοντας ότι: «Οι ενέργειες που κάνουμε παρατηρούνται σε όλη τη Μέση Ανατολή. Όταν ο καπνός στο Λίβανο καθαρίσει, θα συνειδητοποιήσουν στο Ιράν ότι έχουν χάσει το πιο πολύτιμο περιουσιακό τους στοιχείο, που είναι η Χεζμπολάχ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version