Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Ισραήλ: «Ηθική λύση να φύγουν οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα τη Γάζας – Εφικτή η ανοικοδόμηση εποικισμών»

Ισραήλ: «Ηθική λύση να φύγουν οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα τη Γάζας – Εφικτή η ανοικοδόμηση εποικισμών»
REUTERS/Tomer Appelbaum

Νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις έκανε σήμερα (21.10.2024) ο ακροδεξιός Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ σχετικά με την διαδικασία ανοικοδόμησης στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την λήξη των πολεμικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ είπε ότι είναι εφικτό το ξαναχτίσιμο των οικισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ μάλιστα ενθάρρυνε την «μετανάστευση» Παλαιστινίων από τον θύλακα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση αυτή ως την πιο «ηθική λύση» για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την χρονική στιγμή στην περιοχή.

«Αν το θέλουμε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο υπερεθνικιστής υπουργός σε μια διάσκεψη για τα σύνορα της Γάζας που διοργάνωσε η οργάνωση υπέρ του εποικισμού Ναχάλα που ενθαρρύνει την προώθηση της κατασκευής εβραϊκών οικισμών, όπως μετέδωσε και το «Times of Israel».

«Μπορούμε (επίσης) να κάνουμε κάτι άλλο, να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση. Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η πιο ηθική και η πιο σωστή λύση», συνέχισε. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτό «να μην γίνει με τη βία» και ότι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να ενημερωθούν ότι το Ισραήλ «τους δίνει την επιλογή» να πάνε σε άλλες χώρες.

«Η Γη του Ισραήλ είναι δική μας» είπε.

Σημειώνεται ότι ο Μπεν Γκβιρ είναι γνωστός για τις χαρακτηριζόμενες από πολλούς ακραίες δηλώσεις και ενέργειες. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων κατά του Μπεν Γκβιρ και του ακροδεξιού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ για τις αποκρουστικές τους δηλώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις