Site icon NewsIT

Ισραήλ: Κορυφαίος στόχος η «Μονάδα 127» που αναπτύσσει τα UAV της Χεζμπολάχ

14.10.2024 | 17:55
Ισραήλ: Κορυφαίος στόχος η «Μονάδα 127» που αναπτύσσει τα UAV της Χεζμπολάχ

Μετά την χθεσινή (13.10.2024) επίθεση της Χεζμπολάχ σε στρατιωτική βάση του Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες, οι IDF θέτουν πλέον ως κορυφαία προτεραιότητα την πλήρη εξουδετέρωση της «Μονάδας 127» της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης.

Πρόκειται για την στρατιωτική μονάδα που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, συντήρηση και λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) της Χεζμπολάχ και το Ισραήλ θέλει να εξοντώσει όλα τα μέλη της, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, χθες Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, η Χεζμπολάχ κατάφερε να χτυπήσει στρατιωτική βάση της ταξιαρχίας Γκολάν του ισραηλινού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι Λοχίες Alon Amitai, Yosef Hayev, Yoav Agmon και Omri Tamri, αλλά και να τραυματιστούν δεκάδες στρατιώτες, με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ να κάνει λόγο για «σκληρή και επώδυνη επίθεση»

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τρία drones και παράλληλα αρκετές ρουκέτες προς την ισραηλινή πόλη Χάιφα για να «κρύψουν τα ίχνη» των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τα ισραηλινά ραντάρ και τα συστήματα αεράμυνας. Ωστόσο, ένα drone καταρρίφθηκε από τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις και το δεύτερο drone αναχαιτίστηκε από σύστημα τύπου Iron Dome. Το τρίτο drone εντοπίστηκε από ισραηλινό ελικόπτερο, ωστόσο δεν αναχαιτίστηκε, με αποτέλεσμα να «χαθεί» από τα ισραηλινά ραντάρ και να θεωρηθεί, λανθασμένα, ότι κι αυτό με τη σειρά του καταρρίφθηκε.

Ωστόσο, το drone επανεμφανίστηκε στα ραντάρ των IDF, όμως δεν του δόθηκε ιδιαίτερη σημασία, καθώς την ίδια στιγμή τα συστήματα αεράμυνας είχαν ήδη εμπλακεί με δεκάδες άλλους στόχους. Τελικά, το drone χτύπησε την ισραηλινή στρατιωτική βάση και πλέον η «Μονάδα 127» της Χεζμπολάχ έχει μπει «στο στόχαστρο» του Ισραήλ αφού θεωρείται ως η υπεύθυνη στρατιωτική μονάδα που εκτέλεσε το χθεσινό φονικό χτύπημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version