Site icon NewsIT

Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ – Νεκροί και σειρήνες εκκένωσης σε χωριά του Λιβάνου

27.10.2024 | 15:04
Ισραήλ: Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ – Νεκροί και σειρήνες εκκένωσης σε χωριά του Λιβάνου

Νέο μπαράζ με δεκάδες ρουκέτες εξαπολύει το πρωί της Κυριακής (27.10.2024) η Χεζμπολάχ σε εδάφη του Ισραήλ.

Σειρήνες ήχησαν σε πολλές κοινότητες στα βόρεια στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένων των Nahariya και Shlomi, καθώς η Χεζμπολάχ φαίνεται να στοχεύει την περιοχή με πυρά ρουκετών από τον Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στη Σιδώνα στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Times of Israel, τρεις άνθωποι τραυματίστηκαν από χτύπημα στην Tamra, μια αραβική πόλη στη Βόρεια Περιφέρεια του Ισραήλ.

Επιπλέον, δύο άνδρες τραυματίστηκαν σε πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στην πόλη της Δυτικής Γαλιλαίας Άκρα, στο βόρειο Ισραήλ.

Νωρίτερα, οι IDF ενημέρωσαν πως καταρρίφθηκε από την αεράμυνα πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που εκτοξεύτηκε από το Λίβανο.

Οι σειρήνες είχαν ήδη ηχήσει στη Γιάρα και τη Ματζούβα εν μέσω του περιστατικού.

Ο ισραηλινός στρατός νωρίς σήμερα το πρωί, ενημέρωσε τους κατοίκους αρκετών χωριών στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν άμεσα την περίοχή, προειδοποιώντας ότι θα πλήξει στόχους της Χεζμπολάχ εκεί.

«Για την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα σπίτια σας και να μετακινηθείτε βόρεια του ποταμού Αουάλι», αναφέρει ο εκπρόσωπος του στρατού Αβιχάι Αντράι σε ανάρτηση στο Χ που περιλαμβάνει ονόματα περισσότερων από δώδεκα χωριών στο νότιο Λίβανο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version