Κόσμος

Ισραήλ: Νεκρός 86χρονος όμηρος της Χαμάς – Είχε δολοφονηθεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε την οικογένεια του Μανσούρ ότι «δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς και η σορός του παρέμενε στη Λωρίδα της Γάζας».

Ένας 80χρονος Ισραηλινός όμηρος που βρισκόταν στα χέρια της Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου του 2023 θεωρείται πλέον νεκρός, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κιμπούτς Κισουφίμ στο νότιο Ισραήλ, όπου ζούσε ο 86χρονος Σλόμο Μανσούρ.

«Με βαριά καρδιά, εμείς, τα μέλη του κιμπούτς, λάβαμε σήμερα το πρωί την είδηση του φόνου του αγαπημένου μας φίλου Σλόμο Μανσούρ, ηλικίας 86 ετών, που είχε απαχθεί από το σπίτι του στο κιμπούτς Κισουφίμ κατά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023», σύμφωνα με ανακοίνωση του κιμπούτς.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε σήμερα την οικογένεια του Μανσούρ ότι «δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του παρέμενε στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Μανσούρ, ένας από τους ιδρυτές του κιμπούτς Κισουφίμ, απήχθη κατά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Η σύζυγός του, η Μαζάλ Μανσούρ, με την οποία ήταν μαζί για 60 χρόνια, κατάφερε να γλιτώσει από εκείνη την επίθεση. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πέντε παιδιά.

«Είναι μια από τις πιο δύσκολες ημέρες στην ιστορία του κιμπούτς μας», πρόσθεσε το κιμπούτς σε ανακοίνωση.

«Ο Σλόμο ήταν παραπάνω από ένα μέλος της κοινότητας για εμάς… είμαστε συντετριμμένοι που δεν καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω ζωντανό».

Το κιμπούτς κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα να «συνεχίσουν να δρουν με αποφασιστικότητα για να φέρουν πίσω όλους τους ομήρους, ζωντανούς ή νεκρούς, και να μην επιτρέψει να επαναληφθούν οδυνηρές ιστορίες όπως αυτή του Σλόμο».

Ενώ η κατάπαυση πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχει τεθεί σε ισχύ από τις 19 Ιανουαρίου, η εκεχειρία παραμένει ιδιαιτέρως εύθραυστη.

Η Χαμάς έχει απειλήσει να αναβάλει την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, που προβλέπεται για το Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ έχει παραβιάσει τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 25