Site icon NewsIT

Ισραήλ: Νεκρός ο πρωθυπουργός της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

03.10.2024 | 12:17
Ισραήλ: Νεκρός ο πρωθυπουργός της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ο πρωθυπουργός της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Ράουι Μουστάχα, σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα πριν από αρκετούς μήνες, σε επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (Σιν Μπετ), όπως έκαναν σήμερα (03.10.24) γνωστό οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Μουστάχα μαζί με τον επικεφαλής ασφαλείας του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και τον επικεφαλής του γενικού μηχανισμού ασφαλείας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ πριν από τρεις μήνες στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το IDF, το χτύπημα που πραγματοποιήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη είχε στόχο κορυφαίους αξιωματούχους, οι οποίοι κρύβονταν ε ένα υπόγειο κέντρο διοίκησης και ελέγχου στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας,

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις διευκρίνισαν ότι «η Χαμάς δεν ανακοίνωσε τους θανάτους των τριών υψηλόβαθμων αξιωματούχων για να μην ρίξει το ηθικό και την λειτουργία της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Η Χεζμπολάχ απώθησε απόπειρα ισραηλινής προώθησης στα σύνορα

Η οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι απώθησε απόπειρα ισραηλινής προώθησης στην μεθόριο του Ισραήλ με τον νότιο Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι διεξάγει περιορισμένες πολεμικές επιχειρήσεις.

Η Χεζμπολάχ «απώθησε με πυρά πυροβολικού απόπειρα των εχθρικών ισραηλινών δυνάμεων να προωθηθούν προς το λιμάνι της Φάτιμα», επί του τσιμεντένιου τοίχου και το συρμάτινου φράκτη κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φιλοϊρανικής οργάνωσης του Λιβάνου.

Η οργάνωση ανακοίνωσε επίσης ότι εκτόξευσε πυραύλους κατά της πόλης της Τιβεριάδας στο βόρειο Ισραήλ απαντώντας στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς «κατά των πόλεων, των χωριών και των πολιτών του Λιβάνου».

Πριν από λίγη ώρα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση προς τους κατοίκους περισσότερων 20 κοινοτήτων του Λιβάνου να απομακρυνθούν.

Το Ισραήλ κατηγορεί την Χεζμπολάχ για διακίνηση όπλων μέσω της Συρίας

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντράι κατηγόρησε την Χεζμπολάχ για διακίνηση όπλων από την Συρία μέσω του συνοριακού περάσματος της Μάσναα.

Νεκρός σύμβουλος των Φρουρών της Επανάστασης 

Το ιρανικό Student News Network μετέδωσε ότι σύμβουλος των Φρουρών της Επανάστασης υπέκυψε στα τραύματά του μετά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού την Δευτέρα.

Ο σύμβουλος ονομαζόταν Ματζίντ Ντιβάνι, σύμφωνα με το Student News Network που δεν μέτεδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Πρόκειται μάλλον για την ισραηλινή επίθεση την είδηση για την οποία μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας την Τρίτη λέγοντας ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά της συρικαής πρωτεύουσας.

Οταν ερωτήθηκε για την επίθεση, ο ισραηλινός σταρτός απάντησε ότι δεν σχολιάζει πληροφορίες που μεταδίδονται από ξένα μέσα ενημέρωσης.

Γάζα: Τουλάχιστον 41.788 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις

Τουλάχιστον 41.788 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 96.794 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 99 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 169 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με υγειονομικούς, πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν μία ημέρα νωρίτερα σε ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Πόλη της Γάζας στο οποίο είχαν καταφύγει οικογένειες εκτοπισμένων, ενώ άλλο χτύπημα σημειώθηκε στον σύλλογο για τα ορφανά αλ-Αμάλ που επίσης φιλοξενεί εκτοπισμένους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version