Τετάρτη, 9 Οκτ.
28oC Αθήνα

Ισραήλ: Νέο μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ – Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους

Ισραήλ: Νέο μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ – Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους
REUTERS/Ammar Awad

Περισσότερες από 40 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ σήμερα Τετάρτη (09.10.2024) με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους στην περιοχή Κιριάτ Σμονά.

Το νέο μπαράζ ρουκετών που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ είχε στόχο περιοχές στην Άνω Γαλιλαία και στην Χάιφα, με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να αναφέρουν ότι όσες ρουκέτες δεν αναχαιτίστηκαν, κατέπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές.

Ωστόσο, ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας 40 ετών και οι δύο, δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από την επίθεση και τραυματίστηκαν θανάσιμα από θραύσματα των ρουκετών στο Κιριάτ Σμονά, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

 

REUTERS/Ammar Awad

Ειδικότερα, οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων ένας σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Χάιφα, για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ τρία ακόμα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά δίχως ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές αρχές του Ισραήλ καλούν το κοινό να παραμείνει σε καταφύγια και σε προστατευμένες περιοχές, αλλά και να αποφεύγουν περιοχές όπου έχουν καταπέσει θραύσματα από τις ρουκέτες, διότι ενδέχεται ακόμα να περιέχουν εκρηκτικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις