Site icon NewsIT

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κήρυξε τον «Πόλεμο της Αναγέννησης» – Βομβαρδισμοί στο Λίβανο και πολεμικό συμβούλιο ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου

07.10.2024 | 15:15
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου κήρυξε τον «Πόλεμο της Αναγέννησης» – Βομβαρδισμοί στο Λίβανο και πολεμικό συμβούλιο ανήμερα της 7ης Οκτωβρίου

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρότεινε σήμερα Δευτέρα (07.10.2024) να χαρακτηριστεί ο πόλεμος κατά της Χαμάς ως ο «Πόλεμος της Αναγέννησης».

Στην επέτειο ενός έτους από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρότεινε οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς να μετονομαστούν από «Πόλεμο των Σιδερένιων Σπαθιών» σε «Πόλεμο της Αναγέννησης».

Ακόμα, ο Νετανιάχου δήλωσε το Ισραήλ αλλάζει την πραγματικότητα της περιφερειακής ασφάλειας στη Μέση Ανατολή για να αποτρέψει μια «νέα 7η Οκτωβρίου για χάρη των παιδιών μας και για το μέλλον μας», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα «επτά μέτωπα» που πιστεύει αντιμετωπίζει η χώρα του, δηλαδή τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράν, την Υεμένη και το Ιράκ.

REUTERS/Aziz Taher

Νωρίτερα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν μεγάλης κλίμακας αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Μάλιστα, το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι δέκα Λιβανέζοι πυροσβέστες σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε δημοτικό κτίριο στην κωμόπολη Μπιντ Τζμπεΐλ του νότιου Λιβάνου, στα σύνορα με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

REUTERS/Ahmad Al-Kerdi

«Δέκα πυροσβέστες σκοτώθηκαν» ενώ «βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έτοιμοι να βγουν για επιχειρήσεις διάσωσης», δήλωσε το υπουργείο Υγείας, το οποίο κατήγγειλε μια «σφαγή». «Οι έρευνες συνεχίζονται στα συντρίμμια του κτιρίου, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την αρχή των συγκρούσεων, πριν από ένα χρόνο, ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 115 διασώστες και πυροσβέστες, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένο στα επίσημα λιβανικά στοιχεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version