Κόσμος

Ισραήλ: Ο υποστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ είναι ο νέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

Ο Εγιάλ Ζαμίρ θα πάρει τη θέση που κατείχε ο στρατηγός Χέρζι Χαλέβι που παραιτήθηκε για τη σφαγιαστική επίθεση της Χαμάς

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου διόρισε νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, μετά την παραίτηση του στρατηγού Χέρζι Χαλέβι, ανακοινώθηκε το Σάββατο (01.02.2025) από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς συμφώνησαν (…) στον διορισμό του υποστράτηγου Εγιάλ Ζαμίρ ως επόμενου αρχηγού του γενικού επιτελείου του Ισραήλ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο υποστράτηγος Ζαμίρ, 59 ετών, ήταν γενικός διευθυντής του υπουργείου Άμυνας και μεταξύ των αξιωματικών που είχαν αναφερθεί από τον ισραηλινό Τύπο για να αναλάβουν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Είχε υπηρετήσει στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επί 28 χρόνια και από το 2018 ως το 2021 ήταν υπαρχηγός του επιτελείου, σύμφωνα με τον ιστότοπο των ενόπλων δυνάμεων. Είχε διατελέσει, επίσης, επικεφαλής της νότιας διοίκησης, που είναι υπεύθυνη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την άμυνα, μεταξύ άλλων και στα σύνορα της Γάζας, καθώς και στρατιωτικός γραμματέας του Νετανιάχου.

Ο Ζαμίρ είχε αναλάβει την «ευθύνη» του επειδή δεν εμπόδισε τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «πόλεμος» Τραμπ με το Χάρβαρντ, το «πάγωμα» χρηματοδότησης 2,2 δισ. δολαρίων και η απάντηση του Πανεπιστημίου: «Δεν παραδίδουμε την ανεξαρτησία μας»
«Καμία κυβέρνηση, οποιονδήποτε και αν είναι το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, δεν πρέπει να υπαγορεύει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τι πρέπει να διδάσκουν, ποιους μπορούν να εγγράφουν»
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία στο Κέιμπριτζ 1