Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Ισραήλ: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με τρεις πυραύλους – «Θα διευρύνουμε τις επιχειρήσεις μας»

Ισραήλ: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με τρεις πυραύλους – «Θα διευρύνουμε τις επιχειρήσεις μας»
REUTERS/Khaled Abdullah

Επίθεση εναντίον του Ισραήλ με τρεις πυραύλους εξαπέλυσαν σήμερα, Τετάρτη (02.10.24) οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, την επόμενη της μαζικής ιρανικής επίθεσης με πυραύλους στο ισραηλινό έδαφος. 

Οι αντάρτες Χούθι «διεξήγαγαν στρατιωτική επιχείρηση στο Ισραήλ που είχε στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας (…) με τρεις πυραύλους κρουζ Αλ Κουντς 5», δήλωσε ο στρατιωτικός τους εκπρόσωπος Γιαχία Σάρια, χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε αυτό.

Μάλιστα, σε δήλωσή τους που μεταδίδει το Reuters, οι Χούθι λένε ότι δεν θα διστάσουν να διευρύνουν τις επιχειρήσεις τους κατά του Ισραήλ

Οι πύραυλοι «πέτυχαν τους στόχους τους», διαβεβαίωσε, μολονότι, όπως πρόσθεσε, «ο εχθρός κρατά μυστικά τα αποτελέσματα της επιχείρησης». Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται πως το Ιράν εξαπέλυσε χθες, Τρίτη, το βράδυ γύρω στους 200 πυραύλους προς το Ισραήλ, η πλειονότητα των οποίων αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν, επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, ανακοίνωσαν ότι η επίθεση αυτή, η δεύτερη σε σχεδόν έξι μήνες, έγινε σε εκδίκηση για τον θάνατο του αρχηγού της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα, του αρχηγού της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και ενός εκ των διοικητών τους, του Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος σκοτώθηκε ταυτοχρόνως με τον Νασράλα, την Παρασκευή, στον Λίβανο.

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις της Υεμένης, ανήκουν στον «Άξονα της Αντίστασης» κατά του Ισραήλ, επικεφαλής του οποίου είναι η Τεχεράνη και στον οποίο ανήκουν επίσης η Χαμάς και η Χεζμπολάχ.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και πλοίων που, σύμφωνα με τους ίδιους, συνδέονται με αυτό στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Ο εκπρόσωπός τους χαιρέτισε τη χθεσινή ιρανική επίθεση, σημειώνοντας ότι το κίνημά του είναι έτοιμο «να μετάσχει σε οποιαδήποτε κοινή στρατιωτική επιχείρηση κατά του ισραηλινού εχθρού σε υποστήριξη του παλαιστινιακού και του λιβανικού λαού».

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε πλήγματα στην πόλη Χοντέιντα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι, τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο 5 ανθρώπων και τον τραυματισμό 57, σύμφωνα με τους αντάρτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις