Site icon NewsIT

Ισραήλ: Πύραυλος από την Υεμένη έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή

15.09.2024 | 09:17
Ισραήλ: Πύραυλος από την Υεμένη έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή

Smoke billows after a missile attack from Yemen in central Israel, September 15, 2024. REUTERS/Ronen Zvulun TPX IMAGES OF THE DAY

Συναγερμός σήμανε στο Ισραήλ, καθώς ένας πύραυλος εδάφους – εδάφους από την Υεμένη έπληξε μη κατοικημένη περιοχή στο κέντρο της χώρας, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. 

Λίγο νωρίτερα, ήχησαν σειρήνες που προειδοποιούσαν για επικείμενη αεροπορική επιδρομή στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ και οι κάτοικοι έσπευσαν να προστατευθούν σε καταφύγια. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως ένας πύραυλος από την Υεμένη έπεσε στο κεντρικό Ισραήλ. 

«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν πριν από λίγο στο κεντρικό Ισραήλ, πύραυλος εδάφους-εδάφους εντοπίστηκε να εισέρχεται στο κεντρικό Ισραήλ από τα ανατολικά και κατέπεσε σε ανοικτό χώρο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί», σύμφωνα με τον στρατό.

Στην περιοχή ακούστηκαν επίσης ισχυρές εκρήξεις, οι οποίες οφείλονταν σύμφωνα με τον στρατό στα συστήματα αναχαίτισης πυραύλων που ενεργοποιήθηκαν.

Τον Ιούλιο, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν drone μεγάλου βεληνεκούς κατά του Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τρεις άλλοι. Σε απάντηση, το Ισραήλ προχώρησε σε μεγάλη αεροπορική επίθεση κατά στρατιωτικών στόχων των Χούθι κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους ενώ άλλοι 87 τραυματίστηκαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version