Κόσμος

Ισραήλ: Σε καταφύγιο ντερ Λάιεν και Μέτσολα υπό τους ήχους των σειρήνων για πιθανή επίθεση της Χαμάς

Από ένα «απρόοπτο» συνοδεύτηκε η επίσκεψη της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στην πρωτεύουσα του Ισραήλ Τελ Αβίβ.

Την ώρα που οι κυρίες ντερ Λάιεν και Μέτσολα ήταν προγραμματισμένο να γίνουν δεκτές από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούσαν για πιθανή επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες, όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά από το περασμένο Σάββατο, οπότε η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση εξαπέλυσε την αιφνιδιαστική και φονική επίθεσή της.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν με την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και ο Πρόεδρος του Ισραήλ οδηγήθηκαν σε καταφύγιο που βρίσκεται στο κτίριο στο οποίο θα γίνονταν η συνάντησή τους.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η κυρία ντερ Λάιεν – που άλλωστε έχει επισκεφτεί επανειλημμένα και το εμπόλεμο Κίεβο – ήταν ψύχραιμη και ασπάστηκε τον Πρόεδρο του Ισραήλ, κ. Χέρτζογκ, ενώ η κυρία Μέτσολα έδειχνε κάπως πιο σαστισμένη.

 

Νωρίτερα οι κυρίες ντερ Λάιεν και Μέτσολα είχαν επισκεφτεί το χωριό Κφαρ Άτσα, στο οποίο εντοπίστηκαν δεκάδες νεκροί με φρικτό τρόπο από μέλη της Χαμάς.

«Ένα από τα επίκεντρα των φρικαλεοτήτων που διέπραξε η Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η φρίκη αυτού που συνέβη εδώ είναι ανείπωτη.

Θρηνούμε με τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον λογαριασμό της στο Twitter..

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θερμή υποδοχή του Έντι Ράμα στην Αθήνα - Τραγούδια, χοροί και μία «θάλασσα» από αλβανικές σημαίες
Στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μεγάλος αντίπαλος του Έντι Ράμα θα είναι ο Σαλί Μπερίσα, Πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και Πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013
Κατάμεστος ο χώρος στον «Ελληνικό Κόσμο» στην Πειραιώς από Αλβανούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025