Σάββατο, 10 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν σε πόλεις και κοινότητες στο βόρειο τμήμα της χώρες για επίθεση με ρουκέτες και drone

Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν σε πόλεις και κοινότητες στο βόρειο τμήμα της χώρες για επίθεση με ρουκέτες και drone
Associated Press

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται διάφορες περιοχές του Ισραήλ και ιδιαίτερα η Δυτική Γαλιλαία, μετά από προειδοποιήσεις για εισερχόμενες ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι σειρήνες ήχησαν σε πόλεις και κοινότητες του Ισραήλ το απόγευμα του Σαββάτου (10.08.2024) αφού ένα μπαράζ 10 ρουκετών εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο με προορισμό τη Δυτική Γαλιλαία. Οι ρουκέτες έπληξαν ανοιχτές περιοχές, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Τα στρατεύματα βομβάρδισαν τις θέσεις εκτόξευσης με πυροβολικό. Οι σειρήνες για επιθέσεις από drone έχουν ηχήσει σε όλη τη Γαλιλαία την τελευταία μισή ώρα, φτάνοντας μέχρι την πόλη Μαγκάρ, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Πλάνα που δημοσιεύτηκε στα social media φαίνεται να δείχνει ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ να πετά πάνω από το βορρά.

Ανακοίνωση για τις σειρήνες έκανε και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα μέσω ανάρτησης στο X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με πληροφορίες η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ισχυριζόμενη ότι βομβάρδισε τη βόρεια κοινότητα της Αϊλόν με ρουκέτες Katyusha, ως απάντηση στις πρόσφατες επιδρομές του ισραηλινού στρατού στο νότιο Λίβανο.

Μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «σμήνος drones φορτωμένων με εκρηκτικά» εναντίον βάσης του ισραηλινού στρατού κοντά στην πόλη Σαφέντ «σε αντίποινα στη δολοφονία που διέπραξε ο ισραηλινός εχθρός στη Σιδώνα», τόνισε ανακοίνωση του λιβανέζικου κινήματος, προσθέτοντας ότι αυτή είναι «η πρώτη φορά» που η Χεζμπολάχ στοχεύει αυτή τη βάση.

Οι σειρήνες ήχησα στις περιοχές: Safed, Machanayim, Hatzor Haglilit, Rosh Pina, Gadot, Tzahar, Amnon, Amiad, Elifelet, Almagor, Tuba-Zangariyye, Kfar Hanassi και Karkom.

Τους τελευταίους μήνες είναι πολύ συνηθισμένη η εκτόξευση ρουκετών, αλλά και drone, από τη Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο, κατά στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στο έδαφος του Ισραήλ, το οποίο συχνά απαντά με αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες, ενώ αναμένεται να γίνει μεγάλη επίθεση από τη μεριά της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις