Πέμπτη, 22 Αυγ.
31oC Αθήνα

Ισραήλ: Σφαίρες στα πτώματα των έξι ομήρων που βρέθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Σφαίρες στα πτώματα των έξι ομήρων που βρέθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
ΦΩΤΟ Reuters (αρχείο)

Σφαίρες βρέθηκαν στα πτώματα των έξι ομήρων που ανέκτησε ο ισραηλινός στρατός από τη Λωρίδα της Γάζας. Οι έξι Ισραηλινοί είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στη σφαγή που προχώρησε η παλαιστινιακή οργάνωση στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε την Πέμπτη (22.08.2024) ότι οι συνθήκες θανάτου των έξι ομήρων της Χαμάς ερευνώνται.

Ένας εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είπε ότι κατά την ιατροδικαστική εξέταση των σορών «βρέθηκαν σφαίρες στα σώματα των έξι ομήρων».

Στις 20 Αυγούστου ο στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα πτώματα των έξι ανδρών που είχαν απαχθεί από μέλη της Χαμάς κατά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, πέρυσι, στο νότιο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπός του, ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, διευκρίνισε στη συνέχεια ότι οι έξι άνδρες «σκοτώθηκαν ενώ (ο στρατός) επιχειρούσε στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου των ομήρων ερευνώνται», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν «στις οικογένειες των ομήρων και στο κοινό».

Πολλές οικογένειες ομήρων που πέθαναν στη Γάζα ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν από τον στρατό πως ο συγγενής τους ενδέχεται να σκοτώθηκε κατά τις χερσαίες επιχειρήσεις ή τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Από τους 251 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς πέρυσι, οι 105 παραμένουν ακόμη στη Γάζα, αλλά οι 34 από αυτούς πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις