Site icon NewsIT

Ισραήλ: Σκοτώθηκε σε μάχη στη Γάζα ο 41χρονος διοικητής της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας

20.10.2024 | 22:47
Ισραήλ: Σκοτώθηκε σε μάχη στη Γάζα ο 41χρονος διοικητής της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας

Νεκρός έπεσε νωρίτερα σήμερα (20.10.2024) ο διοικητής της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του στρατού του Ισραήλ, Εχσάν Ντάγκσα, όταν κατά τη διάρκεια μαχών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, χτυπήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο 41χρονος διοικητής, ήταν ένας από τους ανώτερους αξιωματικούς που σκοτώθηκαν στις μάχες στη Γάζα. Συνολικά 6 συνταγματάρχες του στρατού του Ισραήλ άφησαν την τελευταία τους πνοή στο καθήκον, 4 από αυτούς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.

Μετά από έρευνα που έκαναν οι IDF, ανακάλυψαν πως ο Ντάγκσα που είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις τον Ιούνιο, βρισκόταν έξω από το τανκ του μαζί με άλλους αξιωματικούς όταν χτυπήθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό στη Jabaliya, στο πλαίσιο μιας επίθεσης εναντίον της Χαμάς.

Ο χώρος ήταν παγιδευμένος από εκρηκτικά, τα οποία σκότωσαν ακαριαία τον Ντάγκσα και τραυμάτισαν ελαφρά ακόμα 2 αξιωματικούς, σύμφωνα με το Times of Israel.

Αμέσως μετά τον θάνατό του, ο στρατός του Ισραήλ διόρισε τον συνταγματάρχη Meir Biderman, ως αναπληρωτή διοικητή της 401ης Ταξιαρχίας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έστειλε νωρίτερα σήμερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του διοικητή.

«Ο Εχσάν ήταν ήρωας του Ισραήλ, πολεμιστής και διοικητής. Ένα πρότυπο για το σύμφωνο ζωής με την κοινότητα των Δρούζων», είπε και έδωσε φόρο τιμής και σε άλλους στρατιώτες του στρατού που πέθαναν πολεμώντας τη Χαμάς στη Γάζα και τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, την περασμένη εβδομάδα.

«Είθε οι πεσόντες μας να είναι ευλογημένοι και να μνημονεύονται πάντα στις καρδιές μας», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της πατρίδας του Daliyat al-Karmel, είπε ότι η πόλη «φόρεσε μαύρα» μετά τον θάνατο του διοικητή.

«Με θλίψη, πόνο και πολλή θλίψη, ο Νταλιιάτ αλ-Καρμέλ, ο Ισραηλινός Στρατός, η κοινότητα των Δρούζων και το κράτος του Ισραήλ αποχαιρετούν έναν από τους ήρωές του», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

Ο Εχσάν Ντάγκσα είχε επίσης παρασημοφορηθεί με τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή του στη μάχη στο χωριό του Λιβάνου Ayta ash-Shab το 2006.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version