Τρίτη, 13 Αυγ.
29oC Αθήνα

Ισραήλ: Τριγμοί στην κυβέρνηση μετά την κόντρα Νετανιάχου – Γκάλαντ για τον πόλεμο με τη Χαμάς

Ισραήλ: Τριγμοί στην κυβέρνηση μετά την κόντρα Νετανιάχου – Γκάλαντ για τον πόλεμο με τη Χαμάς
ΦΩΤΟ Reuters

«Αηδίες» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου περί «ολοκληρωτικής νίκης» απέναντι στη Χαμάς. Ανταπέδωσε τα πυρά ο Νετανιάχου.

Η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ για την εξέλιξη του πολέμου με τη Χαμάς, ξεκίνησε κατά τη διάρκεια απόρρητης συνάντησης με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής στο Τελ Αβίβ, νωρίτερα τη Δευτέρα (12.08.2024).

Απαντώντας στο υποτιμητικό σχόλιο του υπουργού Άμυνας της χώρας εναντίον του, ο Νετανιάχου κατηγόρησε τον Γκάλαντ για «αντι-ισραηλινή» συμπεριφορά.

Νωρίτερα, ο Γιοάβ Γκάλαντ αποκάλεσε «ηλιθιότητες» τα περί «ολοκληρωτικής νίκης», για την οποία κάνει λόγο ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στο σχόλιο αυτό που έκανε σε βουλευτές και είχε άμεσο αποδέκτη τον Νετανιάχου, το γραφείο του πρωθυπουργού απάντησε πως «όταν ο Γκάλαντ υιοθετεί το αφήγημα κατά του Ισραήλ, βλάπτει τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας για τους ομήρους. Αυτή είναι η σαφής εντολή του πρωθυπουργού Νετανιάχου και του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία είναι δεσμευτική για όλους, συμπεριλαμβανομένου του Γκάλαντ».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέμεινε πως στόχος παραμένει η «ολοκληρωτική νίκη», με την εξάλειψη της Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις