Κόσμος

Ισραήλ: Τσακάλια σε άδειο, λόγω κορονοϊού, πάρκο στο Τελ Αβιβ

Απίστευτο σκηνικό στο Ισραήλ και όχι σε κανένα χωριό η μικρή πόλη αλλά στο Τελ Αβίβ όπου τσακάλια κατέλαβαν ένα πάρκο.

Το πάρκο Χαγιάρκον, στο Τελ Αβίβ είναι άδειο εδώ και καιρό λόγω του κορονοϊού και τα τσακάλια βρήκαν ευκαιρία να το… καταλάβουν και να το κάνουν δικό τους καθώς όσοι συνήθιζαν να κάνουν τη βόλτα τους εκεί, πεζοί ή με ποδήλατο, έχουν κλειστεί πλέον στα σπίτια τους λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού που πλήττει και το Ισταήλ.

Ο κυριότερος χώρος πρασίνου της μεγάλης πόλης, το πάρκο αυτό είναι συνήθως γεμάτο από τους κατοίκους που κάνουν πικ-νικ, περπατούν ή παίζουν μουσική.

Όμως αφότου η κυβέρνηση επέβαλε μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 120 άνθρωποι στο Ισραήλ, το πάρκο έχει σχεδόν ερημώσει.

Οι ελάχιστοι περαστικοί, φορώντας μάσκες στο πρόσωπο όπως ορίζουν τα μέτρα, σταματούν και βγάζουν τα κινητά τηλέφωνά τους για να φωτογραφίσουν τα τσακάλια που, σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων, περιφέρονται στον χώρο αναζητώντας τροφή.

Συνήθως, τα ζώα αυτά βγαίνουν από τις φωλιές τους αφού πέσει η νύχτα, για να τραφούν από τα απορρίμματα που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ζωολόγος Γιαρίβ Μαλίσι. Όμως, καθώς οι κάδοι είναι άδειοι, αναγκάζονται να περιπλανηθούν πέρα από τον χώρο του και αισθάνονται πιο άνετα στο έρημο πάρκο.

Η ανάγκη τους να τραφούν καθίσταται επιτακτική δεδομένου ότι η επιδημία συνέπεσε με την εποχή που γεννιούνται τα μικρά τους, είπε ο Μαλίσι.

Σε μια μικρή αλέα, ανάμεσα στα γιούκα και τις συκιές, ένας ποδηλάτης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένα τσακάλι. Αλλού, ένας άνδρας που κάνει τζόγκινγκ περνάει πολύ κοντά από ένα ζώο που δεν του δίνει καμία σημασία.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο συμβάν μεταξύ ανθρώπων και τσακαλιών, όμως ο Μαλίσι ανησυχεί ότι τα άγρια ζώα θα καταλήξουν τελικά να συνηθίσουν τη παρουσία του ανθρώπου. «Κάποιοι πετούν κρέας στα τσακάλια, όμως από τη στιγμή που ένα άγριο ζώο συνδέσει τον άνθρωποι με την τροφή, τότε ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Τελικά θα πλησιάζει τους ανθρώπους περιμένοντας να του δώσουν να φάει και δεν θα κάνει διάκριση μεταξύ των μωρών και των ενηλίκων. Αφήστε τα ήσυχα και κυρίως μην τους δίνετε φαγητό!», προέτρεψε τους συμπολίτες του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1