Site icon NewsIT

Ισραηλινός στρατός: Σε 4 μέρες εξουδετερώσαμε 250 μαχητές της Χεζμπολάχ

04.10.2024 | 17:20
Ισραηλινός στρατός: Σε 4 μέρες εξουδετερώσαμε 250 μαχητές της Χεζμπολάχ

Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Ο ισραηλινός στρατός (Israel Defence Forces – IDF) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης τη Δευτέρα στον νότο της γειτονικής χώρας κατά του ισλαμιστικού κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Συνολικά «250 τρομοκράτες της Χεζμπολάχ μεταξύ των οποίων 20 διοικητές μονάδων εξοντώθηκαν σε τέσσερις ημέρες επιχειρήσεων στον νότιο Λίβανο», αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Κάνοντας μια αναδρομή των επιχειρήσεων, οι IDF αναφέρουν πως ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας περιορισμένες, τοπικές, στοχευμένες χερσαίες επιδρομές στο νότιο Λίβανο, βάσει πληροφοριών που διέθεταν.

«Με πυρά και υποστηρικτικό δίκτυο πληροφοριών από τις μεραρχίες και τη Βόρεια Διοίκηση, πέντε διοικητές ταγμάτων, δέκα διοικητές λόχων και έξι διοικητές διμοιριών της Χεζμπολάχ εξουδετερώθηκαν» αναφέρει ο ισραηλινός στρατός.

Οι κινήσεις του ισραηλινού στρατού στον νότιο Λίβανο υποστηρίζονται τόσο από αέρος, όσο και από άρματα μάχης και το πυροβολικό.

REUTERS/Jim Urquhart

Οι επιχειρήσεις – σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των IDF – εστιάζονται στην «εξουδετέρωση» δυνάμεων της Χεζμπολάχ σε κτίρια και θέσεις κοντά στα σύνορα.

«Οι δυνάμεις εντοπίζουν και καταστρέφουν επίσης αποθήκες όπλων, εκτοξευτές ρουκετών έτοιμους για εκτόξευση και εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά της Χεζμπολάχ» προσθέτει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version