Site icon NewsIT

Ιστορίες φρίκης από τα γκούλαγκ της Βόρειας Κορέας

24.02.2014 | 10:39
Ιστορίες φρίκης από τα γκούλαγκ της Βόρειας Κορέας

Στα κολαστήρια της Πιονγιανγκ "ταξιδεύει" τους αναγνώστες της Daily Mail ένας πρώην φρουρός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Βόρειας Κορέας. Οι ιστορίες που διηγείται, συγκλονίζουν.

Μιλάει για ανθρώπους που πέθαναν από την πείνα ή άλλους που αναγκάστηκαν να φάνε ποντίκια, φίδια ή γρασίδι για να επιζήσουν. Σοκάρει η περιγραφή πως είδε έναν κρατούμενο να στραγγαλίζεται με λαστιχένιο καλώδιο και μετά να πετιέται σε έναν λάκκο, μαζί με άλλα πτώματα. «Θα θυμάμαι το πρόσωπό του μέχρι να πεθάνω» λέει.

Ο άνδρας που “ονομάζεται” Λι (το πραγματικό του όνομα φυσικά δεν αποκαλύπτεται γα να μην υπάρξουν αντίποινα από το καθεστώς στην οικογένειά του) ήταν φρουρός στο στρατόπεδο Νο16 ή αλλιώς Χουασόνγκ.


Ανάμεσα στους 20.000 κρατουμένους του στρατοπέδου των 200 τετραγωνικών ήταν πολιτικοί αντίπαλοι του Κιμ Γιονγκ Ουν μαζί με τις οικογένειές τους. Τους έπαιρναν τα υπάρχοντα και τους χώριζαν. Μπορεί να μην ξανάβλεπαν ποτέ τους δικούς τους.
Ένας άλλος τρόπος εκτέλεσης για τον οποίο είχε ακούσει ο Λι ήταν ο εξής: οι κρατούμενοι αναγκάζονταν να σκάψουν ένα λάκκο. Στη συνέχεια, τους έλεγαν να σταθούν στην άκρη και τους χτυπούσαν με σφυρί στην πίσω πλευρά του κεφαλιού.


Οι κρατούμενοι αναγκάζονταν να περπατήσουν πολλά χιλιόμετρα στους -25 βαθμούς Κελσίου ή να δουλέψουν μέχρι θανάτου.
Πολλοί που αφήνονταν άσιτοι, αναγκάζονταν να φάνε γρασίδι, ποντίκια ή φίδια για να επιζήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο άγνωστος Κιμ Γιονγκ Ουν: ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε, αποκαλύπτει

Νότια-Β. Κορέα: Συνάντηση οικογενειών που χώρισε ο πόλεμος – ΦΩΤΟ

Έτσι βασανίζουν τους φυλακισμένους στην Β. Κορέα

ΟΗΕ: Η Β.Κορέα είναι ένοχη για πολυάριθμα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Η κόλαση των στρατοπέδων της Β. Κορέας – Μαρτυρίες σοκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version