Κόσμος

Ισχυρότατος σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία

Δεν υπάρχει κίνδυνος για δημιουργία παλιρροϊκών κυμάτων από τη σεισμική δόνηση των 7,1 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στη Θάλασσα Μπάντα, στην ανατολικήΙνδονησία, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 18:35 (ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 365 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του νησιού Άμπον, στα νησιά Μολούκες.

Αρχικά το USGS είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών ενώ οι Ινδονήσιοι σεισμολόγοι υπολόγισαν το μέγεθός του στους 7,4 βαθμούς. Και αυτοί όμως διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους της δόνησης.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία πληροφορία για ζημιές” δήλωσε ο Σουχαρτζόνο, ο επικεφαλής του τμήματος σεισμών και τσουνάμι της Μετεωρολογικής, Κλιματολογικής και Γεωφυσικής Υπηρεσίας της Ινδονησίας.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στη λεγόμενη “Ζώνη Πυρός” του Ειρηνικού Ωκεανού, στο σημείο όπου συναντώνται πολλές τεκτονικές πλάκες με αποτέλεσμα να καταγράφεται στην περιοχή μεγάλη και συχνή ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος