Κόσμος

Ιταλία: Αποδυναμώνεται το Forza Italia μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Αισθητά αποδυναμώνεται το κόμμα Forza Italia μετά την απώλεια του ηγέτη του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως αποκαλύπτεται στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στην Ιταλία περίπου 1 μήνα μετά τον θάνατο του «Καβαλιέρε».

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της εταιρίας Quorum/Youtrend για το τηλεοπτικό δίκτυο Sky της Ιταλίας, φαίνεται ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες, το Forza Italia έπεσε στο 6,1% στην πρόθεση ψήφου από το 9,6%. Είχε σημειώσει μεγάλη αύξηση μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ωστόσο τώρα μειώθηκε αισθητά.

Πάντως, η συντηρητική συμμαχία που κυβερνά την Ιταλία συνεχίζει να «πείθει» περισσότερους πολίτες, απ’ ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης: το κόμμα Fratelli d’Italia της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, συγκεντρώνει το 29,7% της πρόθεσης ψήφου και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι το 8,5%.

Μικρότερες κεντρώες δυνάμεις συγκεντρώνουν το 3% ενώ σε ό,τι αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με επικεφαλής της Έλι Σλάιν στηρίζεται από το 19,8% των ερωτηθέντων, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Τζουζέπε Κόντε από το 15,7%.

Η δε συμμαχία οικολόγων και Ιταλικής Αριστεράς εξασφαλίζει το 3,7% και το κεντρώο κόμμα Azione (Δράση) το 3,5%.

Με αναφορά, τέλος, στους πολιτικούς αρχηγούς, η δράση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι κρίνεται θετικά από το 42% του στατιστικού δείγματος, ενώ ακολουθούν ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των «πεντάστερων», Τζουζέπε Κόντε, με το 36%, η γραμματέας των «Δημοκρατικών», Έλι Σλάιν, με ποσοστό 26% και ο κεντρώος πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, με το 25%.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο κατά τη νοσηλεία του Πάπα Φραγκίσκου και... οι πίτσες που προσέφερε στους γιατρούς
«Κατάλαβα ότι είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο Βατικανό όταν ένα πρωί μου είπε "είμαι ακόμη ζωντανός. Πότε θα γυρίσουμε στο σπίτι;”», αποκάλυψε ο γιατρός που τον φρόντιζε
Πάπας Φραγκίσκος