Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ιταλία: Δεν δέχεται πλοίο που διέσωσε εκατοντάδες μετανάστες

Ιταλία: Δεν δέχεται πλοίο που διέσωσε εκατοντάδες μετανάστες
φωτογραφία Reuters

Η νέα, ακροδεξιάς κατεύθυνσης, κυβέρνηση στην Ιταλία δείχνει γι’ άλλη μία φορά τη σκληρότητά της απέναντι σε απελπισμένους μετανάστες, κλείνοντας τα ιταλικά λιμάνια..

Το πλήρωμα του σκάφους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Lifeline διέσωσε περίπου τριακόσιους μετανάστες και πρόσφυγες, που είχαν επιβιβαστεί σε φουσκωτή λέμβο και βρίσκονταν στα ανοικτά τον λιβυκών ακτών.

Στη φάση αυτή, παρέχει βοήθεια στη Lifeline η ακτοφυλακή της Λιβύης. “Αυτό που ελπίζουμε είναι οι λιβυκές δυνάμεις να φερθούν με επαγγελματισμό και να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο”, υπογραμμίζουν από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, η Lifeline προχώρησε στη συγκεκριμένη διάσωση χωρίς να διαθέτει την αναγκαία τεχνική υποδομή. Ο Τονινέλι ζήτησε από την ιταλική ακτοφυλακή να ξεκινήσει έρευνα για την όλη επιχείρηση.

Ιταλία: Να τους πάτε αλλού

Ο υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στην ίδια επιχείρηση στην σελίδα του στο Facebook, υπογραμμίζοντας:

“Θελήσατε να πιέσετε την κατάσταση και να μην ακούσετε την ιταλική και την λιβυκή ακτοφυλακή; Ωραία, αυτό το φορτίο ανθρώπινων υπάρξεων θα το πάτε στην Ολλανδία, λοιπόν, θα κάνετε ένα λίγο μεγαλύτερο κύκλο”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις