Site icon NewsIT

Ιταλία: Έγραψαν «τουρίστες γυρίστε στα σπίτια σας» πάνω σε βράχο με αποτυπώματα δεινοσαύρων 200 εκατ. ετών

03.10.2024 | 16:19
Ιταλία: Έγραψαν «τουρίστες γυρίστε στα σπίτια σας» πάνω σε βράχο με αποτυπώματα δεινοσαύρων 200 εκατ. ετών

Ιστορικό μνημείο παρέμενε άθικτο στην Ιταλία, εδώ και τουλάχιστον εκατομμύρια χρόνια, για να βανδαλιστεί αισχρά από αγνώστους προκαλώντας οργή στη χώρα.

Ο λόγος για ένα ιστορικό και διάσημο βραχώδες μνημείο στην Ιταλία, πάνω στο οποίο διατητούνται τα απωτυπώματα δεινοσαύρου ηλικίας 200 εκατ. ετών, και στον οποίον κάποιοι έγραψαν «Τουρίστες γυρίστε σπίτια σας» (tourists go home).

Τη σοκαριστική αυτή αποκάλυψη, έκανε ο παραολυμπιονίκης αθλητής και ορειβάτης Moreno Pesce ενώ προπονούνταν στους Δολομίτες της Βόρειας Ιταλίας, όπως αναφέρει το ANSA.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, ο αθλητής φαίνεται να κουνάει το κεφάλι του καθώς έδειχνε τα ευρήματά του.

«Δεν ήταν ένα ωραίο ξύπνημα για τις Τρεις Κορυφές».

Ο βανδαλισμός συνέβη σε σημείο ανάμεσα στα βουνά Auronzo και Lavaredo, σε περιοχή γνωστή για την υπέροχες διαδρομές για πεζοπορία στην Ιταλία.

Οι πατημασιές δεινοσαύρων ανακαλύφθηκαν το 1992 και πιστεύεται ότι έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της τριασικής περιόδου – μεταξύ 250 και 200 εκατομμυρίων ετών πριν.

Κάθε χρόνο, περίπου τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη γραφική αυτή οροσειρά.

Φέτος, ξέσπασε σε όλη σχεδόν την Ευρώπη – κυρίως στην Ισπανία – ένα απίστευτο κύμα διαμαρτυριών κατά του μαζικού τουρισμού.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στην Ίμπιζα, περίπου 1.000 κάτοικοι βρήκαν στους δρόμους ζητώντας αυστηρότερους κανονισμούς στον τουρισμό. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η μετατροπή του νησιού σε «πολυτελή προορισμό» προκαλεί σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα στους ντόπιους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version