Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ιταλία: Έξι επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού για βοήθεια σε 700 πρόσφυγες

Ιταλία: Έξι επιχειρήσεις του πολεμικού ναυτικού για βοήθεια σε 700 πρόσφυγες

Έξι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, στα στενά της Σικελίας, με τα σκάφη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού να παρέχουν βοήθεια σε περίπου 700 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά. 

Το σκάφος περιπολίας “Cigala Fulgosi” εκλήθη να βοηθήσει 99 ανθρώπους που επέβαιναν σε ακυβέρνητο πλοίο σε απόσταση 185 χιλιομέτρων νότια της Λαμπεντούζα. Στη συνέχεια η κορβέτα “Chimera” εκλήθη για τη διάσωση 219 ανθρώπων, ανάμεσά τους 37 παιδιά και 43 γυναίκες, που επέβαιναν σε ακυβέρνητο πλοίο και βρισκόταν σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Λαμπεντούζα.

Οι δύο αυτές ομάδες των προσφύγων μεταφέρθηκαν σε αμφίβιο σκάφος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και τα δύο πολεμικά πλοία συνέχισαν την περιπολία τους στα στενά της Σικελίας.

Ταυτόχρονα, τρία σκάφη του ιταλικού λιμενικού σώματος βοήθησαν 300 πρόσφυγες που επέβαιναν σε δύο πλοία, ενώ, τέλος, παναμαϊκό φορτηγό πλοίο επιβίβασε άλλους 90 πρόσφυγες, σε επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Λαμπεντούζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρέ καρέ η διάσωση Σύρων μεταναστών (VIDEO)

Λέτα: Η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει απλός θεατής σε τραγωδίες όπως αυτή στη Λαμπεντούζα

Πέταξαν αυγά στον Μπαρόζο! “Κόκκινο πανί” και στη Λιέγη, μετά τη Λαμπεντούζα!

Ακόμα και τους 200 μπορεί να φτάσουν οι νεκροί στο δεύτερο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε