Κόσμος

Ιταλία: “Φεύγουν” οι υποψίες από τη Μαφία για την επίθεση στο λύκειο

Η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε επίθεση παράφρονα σύμφωνα με τις έρευνες της Εισαγγελίας του Μπρίντιζι.

Σύμφωνα με στοιχεία που τις ώρες αυτές διαρρέουν από την Eισαγγελία του Μπρίντιζι, η χθεσινή έκρηξη έξω από το τεχνικό λύκειο Μορβίλλο Φαλκόνε, που προκάλεσε το θάνατο μιας δεκαεξάχρονης και τον τραυματισμό έξι συμμαθητών της, μπορεί να οφείλεται σε παράφρονα.

Οι ανακρίσεις δυο υπόπτων συνεχίζονται, ενώ, βάσει των τελευταίων αποδεικτικών στοιχείων οι εισαγγελείς τείνουν να αποκλείουν ότι μπορεί να πρόκειται για μαφιόζικη επίθεση ή για τρομοκρατική πράξη, για τις οποίες γινόταν λόγος μέχρι χθες.
 
Οι ίδιοι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή «σχεδόν απίστευτη».

Νωρίτερα μεταδόθηκε πως δύο άτομα ανακρίνονται από την αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο λύκειο, αποκαλύπτει η εφημερίδα Corriere della Sera στην ιστοσελίδα της.

“Οι έρευνες της αστυνομίας κινούνται στο πλαίσιο της τρομοκρατικής ενέργειας”, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας www.Brindisireport.it. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα αυτή, τα άτομα αυτά αναγνωρίστηκαν από τις κάμερες παρακολούθησης κοντά στο λύκειο.

Όπως διευκρινίζει η Brindisireport, στην οποία έχει διακοπεί η πρόσβαση σήμερα το πρωί, ένας από τους υπόπτους είναι πρώην στρατιωτικός με γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών , που έχει συγγενείς οι οποίοι πωλούν φιάλες υγραερίου για οικιακή χρήση. Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στις κατοικίες και των δύο υπόπτων.

Η επίθεση στο λύκειο του Μπρίντιζι προκάλεσε σοκ στην Ιταλία. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε Ρώμη, Νάπολη, Μιλάνο και Μπολόνια.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν φόβους για επανάληψη κύματος επιθέσεων, όπως εκείνων το 1992 και το 1993 με στόχους δικαστές εναντίον της μαφίας και δημόσια κτίρια.

Πολλοί μάλιστα ήταν εκείνοι που μίλησαν για επιστροφή στα χρόνια των Ερυθρών Ταξιαρχιών και της νεο-φασιστικής τρομοκρατίας, ανάμεσα το 1969 και το 1988, με 15.000 επιθέσεις και 415 νεκρούς.

Διαβάστε

Μία μαθήτρια νεκρή και μία σε κρίσιμη κατάσταση από έκρηξη σε σχολείο -“Βλέπουν” τη μαφία πίσω από την επίθεση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
Εκλογή νέου Πάπα: Το Κονκλάβιο, ο μαύρος ή άσπρος καπνός κι όλο το περίπλοκο τελετουργικό στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό
Οι Καρδινάλιοι ψηφίζουν μυστικά τον υποψήφιό τους, γράφοντας το όνομά του σε ένα χαρτάκι και τοποθετώντας την ψήφο τους σε ένα δισκοπότηρο στην κορυφή ενός βωμού που βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας
Καρδινάλιοι στο Βατικανό
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1
Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος σε ηλικία 88 ετών: Η περίοδος πένθους, το τελετουργικό της ταφής του και οι διαδικασίες για τη διαδοχή του
Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε πάρει εξιτήριο στις 23 Μαρτίου από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν από τις 14 Φεβρουαρίου, έχοντας υποστεί διπλή πνευμονία. Η ανακοίνωση του Καρδινάλιου Φάρελ για τον θάνατό του. Δείτε Live εικόνα από την πλατεία του Αγίου Πέτρου
Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος 13