Κόσμος

Ιταλία: Για εξηγήσεις κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη το υπουργείο Εξωτερικών

Το θέμα που έχει προκύψει με τη διακοπή φυσικού αερίου στην Ιταλία είχε ως αποτέλεσμα ο Ρώσος πρέσβης στη Ρώμη Σεργκέι Ραζόφ να κληθεί να μεταβεί αύριο, Δευτέρα, στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη ένταση, το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream και, συνολικά, για τις πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης της Μόσχας.

«Καλώς έπραξε το υπουργείο Εξωτερικών μας, που κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη. Είμαστε με το ΝΑΤΟ και όταν υπάρχει μια κατάσταση επιφυλακής, λόγω πυρηνικής απειλής, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στη χώρα μας πρέπει να μας δώσει εξηγήσεις. Και σε ό,τι αφορά την εμπλοκή τους στο σαμποτάζ του Nord Stream», δήλωσε ο Αντόνιο Ταϊάνι, συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιταλία και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 70.000 πιστοί προσκύνησαν τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου – Σήμερα θα οριστεί η ημερομηνία του κονκλάβιου
Από σήμερα τα Μουσεία του Βατικανού και η Καπέλα Σιξτίνα θα παραμείνουν κλειστά για να ελεγχθεί προσεκτικά ο χώρος όπου θα συνεδριάσουν οι υψηλόβαθμοι κληρικοί
Πιστοί περιμένουν να προσκυνήσουν τον τάφο του Πάπα Φραγκίσκου