Κόσμος

Ιταλία: Η απελπισμένη προσπάθεια τριών φίλων να σωθούν από τα ορμητικά νερά – Αγκαλιάζονται πριν παρασυρθούν

Βίντεο έχει καταγράψει την τραγική στιγμή που τρεις φίλοι αγκαλιάζονται δευτερόλεπτα πριν παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά του ποταμού Νατισόνε στην Ιταλία, η στάθμη του οποίου ανέβηκε αισθητά λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης.

Τα πλάνα που αναρτήθηκαν στο X δείχνουν την 20χρονη Patrizia Cormos, την 23χρονη φίλη της Bianca Doros, και τον 25χρονο φίλο της Cristian Molnar, να στέκονται μέσα σε ένα φουρτουνιασμένο ποτάμι από τις έντονες βροχοπτώσεις, στη βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, στην Ιταλία.

Οι τρεις νέοι, εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανοί την Παρασκευή (31.05.2024), όταν έκαναν βόλτα κατά μήκος του ποταμού.
Η στάθμη του νερού ανέβηκε σε επικίνδυνα επίπεδα μετά από μέρες έντονης βροχόπτωσης και οι τρεις φίλοι εγκλωβίστηκαν στη μέση του ποταμού, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον για να μην παρασυρθούν.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστών της επαρχίας Udinehe, Giorgio Basile, δήλωσε στην Telegraph ότι τους πέταξαν σχοινί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τους σώσουν.

Αλλά με τραγικό τρόπο «τους κατάπιαν τα νερά της πλημμύρας», ενώ εκείνος παρακολουθούσε και τους είδε να «εξαφανίζονται».

Σήμερα (02.06.2024), δύο πτώματα, που πιστεύεται ότι είναι της Patrizia Cormos και της Bianca Doros, εντοπίστηκαν ένα χιλιόμετρο από το σημείο.

Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη για τον εντοπισμό και του τρίτου αγνοούμενου με την πυροσβεστική υπηρεσία να δηλώνει: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τον βρούμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άτυχοι νέοι σήμαναν συναγερμό μέσω κινητού τηλεφώνου ενώ κοντά στον ποταμό βρέθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο με ρουμάνικη πινακίδα.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837