Κόσμος

Ιταλία: Η Ευρώπη πρέπει να περιορίσει την επιρροή της Ρωσίας στα δυτικά Βαλκάνια

Η Ευρώπη θα πρέπει να αυξήσει την παρουσία της στα δυτικά Βαλκάνια και να περιορίσει την επιρροή της Ρωσίας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, πριν από τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

«Η σταθερότητα στα δυτικά Βαλκάνια είναι σημαντική για την ειρήνη. Είναι ανάγκη να σταματήσουμε τους Ρώσους στα δυτικά Βαλκάνια, έχουμε ανάγκη περισσότερη Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι. 

«Είναι ανάγκη να προστατεύσουμε όλες τις χώρες που βρίσκονται στα δυτικά Βαλκάνια και κοντά στην Ουκρανία επειδή είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να δουλέψουμε μαζί» πρόσθεσε. 

«Η ενότητα είναι σημαντική και αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς τη Ρωσία», κατέληξε ο Ιταλός υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αθώα και άοπλα τα θύματα των εκτελέσεων στη Συρία - Στους 1.500 οι νεκροί, συνεχίζονται οι σφαγές με «συνοπτικές διαδικασίες»
Ανάμεσα στα θύματα, εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες και Χριστιανοί. «Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για την αιματοχυσία αμάχων», υποσχέθηκε ο Άχμαντ αλ Σάρα
Στρατιώτες στη Συρία
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τους 16 νεκρούς από τις πλημμύρες – Αγνοούνται 100 κάτοικοι, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ηλικιωμένοι. Αδιάκοπες οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των αγνοούμενων και ειδικά των δυο μικρών αδελφών που παρασύρθηκαν από τα νερά
Κάτω από το νερό τα οχήματα στην Μπαΐα Μπλάνκα