Κόσμος

Ιταλία και Παλαιστινιακή Αρχή τάσσονται υπέρ της λύσης δύο κρατών στο Μεσανατολικό – Ο Αμπάς «άδειασε» την Χαμάς

Τι υποστήριξε ο Παλαιστίνιος ηγέτης για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ

Μπορεί το Ισραήλ να συνεχίζει τις επιχειρήσεις και τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο την ίδια στιγμή εντείνονται οι διπλωματικές επαφές για την επίτευξη μιας εκεχειρίας στην περιοχή, με την λύση των δύο κρατών να παραμένει στο τραπέζι.

Για το ζήτημα αυτό συζήτησαν σήμερα (13.12.2024) στην Ρώμη, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τονίζοντας τις πολιτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, με τον Παλαιστίνιο ηγέτη να «αδειάζει» την Χαμάς.

«Ευχόμαστε η λύση δυο κράτη δυο λαοί να είναι άμεση (καθώς) χωρίς αυτή την προοπτική θα ξεσπά συνεχώς βία», τόνισε ο Ματαρέλα. Παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στην Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με τον εβραϊκό εποικισμό, ο οποίος αντιβαίνει στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις βιαιότητες σε βάρος των Παλαιστινίων.

«Μετά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος. Ο Μαχμούντ Αμπάς, από την πλευρά του, ζήτησε από την Ιταλία να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό Κράτος και πρόσθεσε: «Όσα συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου (του 2023) είναι απάνθρωπα και απαράδεκτα. Δεν τασσόμαστε υπέρ της βίας, ζητήσαμε από τη Χαμάς την απελευθέρωση των ομήρων».

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεθάβουν νεκρούς και εγκλωβισμένους με τα χέρια τους από τα χαλάσματα του σεισμού στη Μιανμάρ - Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, κτίρια διαλύθηκαν
Ο ηγέτης χούντας στη Μιανμάρ ζήτησε από όλες τις χώρες να προσφέρουν βοήθεια - Έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 60 πτώματα από μοναστήρια και άλλα κτίρια στην Πινμάνα
Σεισμός στην Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη
Η κυβέρνηση Τραμπ μεθοδεύει απελάσεις μεταναστών με νόμο του 18ου αιώνα – Το αίτημα στο ανώτατο δικαστήριο
Στις 15 Μαρτίου εκδόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή απέλασης 200 ανθρώπων, μέλη της συμμορίας Tren de Aragua, κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ που βασίστηκε στον Νόμο περί Αλλοδαπών Εχθρών του 1798
Οι ΗΠΑ απελαύνουν φερόμενα μέλη του Tren de Aragua για να φυλακιστούν στο Ελ Σαλβαδόρ