Τετάρτη, 4 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ιταλία: Κατακρεούργησε με 68 μαχαιριές τους γονείς και τον αδερφό του – Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα που ομολόγησε ο 17χρονος

Ιταλία: Κατακρεούργησε με 68 μαχαιριές τους γονείς και τον αδερφό του – Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα που ομολόγησε ο 17χρονος
Φωτογραφία: Marco Ottico/Lapresse via AP

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες της τριπλής δολοφονίας που συγκλονίζει την Ιταλία όταν ένας 17χρονος κατακρεούργησε με μαχαίρι τον αδερφό του και τους δύο τους γονείς.

Τα όσα είπε ο 17χρονος Ρικάρντο από το Παντέρνο Ντουγκάνο, μια περιοχή έξω από το Μιλάνο της Ιταλίας για τη δολοφονία λύγισαν ακόμα και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς. Με 68 μαχαιριές σκότωσε τα τρία μέλη της οικογένειάς του τα ξημερώματα της Κυριακής (01.09.2024).

«Όταν πήρα το μαχαίρι στο χέρι ξεκίνησα. Και από εκεί αποφάσισα να μην σταματήσω. Γιατί νόμιζα ότι θα ήταν χειρότερο. Δεν θυμάμαι πόσες μαχαιριές έδωσα στον αδερφό μου. Ήταν πολλές», είπε στους ανακριτές.

Με τον αδερφό του κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο και από αυτόν ξεκίνησε. Στην συνέχεια επιτέθηκε στη μητέρα του Ντανιέλα και τον πατέρα του Φάμπιο  στους ώμους και το λαιμό.

Από τις 68 μαχαιριές οι 12 ήταν στην μητέρα, οι 17 στον πατέρα τους και οι υπόλοιπες στον αδερφό του. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το μίσος και το μένος που έδειξε απέναντι στα μέλη της οικογένειάς του.

Το Play station και τα γενέθλια

Τα δύο αδέρφια είχαν περάσει το προηγούμενο βράδυ μαζί. Και οι δύο, αφού γιόρτασαν τα γενέθλια του πατέρα τους που έκλεισε τα 51 εκείνη την ημέρα, κλείστηκαν στην κρεβατοκάμαρά τους για να παίξουν Play Station. Μαζί τους ήταν και κάποιοι φίλοι. Σύμφωνα με ερευνητές και ψυχολόγους, το μικρό οικογενειακό πάρτι θα μπορούσε να ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν τον 17χρονο Ρικάρντο στο έγκλημα. «Ήθελα ήδη να το κάνω το προηγούμενο βράδυ, αλλά δεν ήμουν πεπεισμένος», είπε. «Σκέφτηκα ότι σκοτώνοντάς τους θα μπορούσα να ζήσω σε έναν ελεύθερο κόσμο. Θα μπορούσα να ζήσω μόνος μου». Ωστόσο, το κίνητρο του δεν έχει ακόμη καθοριστεί γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει: «Σκότωσα χωρίς λόγο», αναφέρει.

Στο μεταξύ, χθες (03.09.2024) ορίστηκε ο νόμιμος κηδεμόνας αφού είναι ακόμη ανήλικος. Ζήτησε να μπορέσει να συναντήσει τον παππού και τη γιαγιά του.

Το χρονικό του πρωτοφανούς εγκλήματος

Το κουβάρι του εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της Κυριακής (01.09.2024). Ο 17χρονος Ρικάρντο ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του, τη μητέρα του και τον 12χρονο αδελφό του στο σπίτι της οικογένειάς τους στο Paderno Dugnano κοντά στο Μιλάνο.

Αφού ανακρίθηκε από τους ανακριτές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο έφηβος άλλαξε την προηγούμενη εκδοχή του για τα γεγονότα λέγοντας ότι σκότωσε όχι μόνο τον πατέρα του αλλά ολόκληρη την οικογένειά του.

Ο έφηβος νωρίς το πρωί της Κυριακής τηλεφώνησε στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112 λέγοντας ότι είχε δολοφονήσει τον πατέρα του, αφού ο άνδρας είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τη μητέρα του και τον 12χρονο αδελφό του στο σπίτι τους.

Είπε ότι είχε ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού άκουσε τη μητέρα του και τον αδελφό του να ουρλιάζουν και μπήκε στο δωμάτιο για να βρει τον πατέρα του με ένα μαχαίρι στο χέρι δίπλα στα πτώματα του μικρότερου αδελφού του και της μητέρας του στο διαμέρισμα της οικογένειας.

Ο έφηβος είπε ότι στη συνέχεια πήρε το μαχαίρι από τα χέρια του πατέρα του και τον σκότωσε. Οι δολοφονίες συνέβησαν γύρω στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι ερευνητές, ωστόσο, διαπίστωσαν αντιφάσεις στα όσα έλεγε το αγόρι για τα γεγονότα, σημειώνοντας για παράδειγμα ότι δεν είχε σημάδια στο σώμα του από καυγά με τον πατέρα του.

Το απόγευμα της Κυριακής ο 17χρονος θεωρήθηκε βασικός βασικός ύποπτος από την εισαγγελία ανηλίκων του Μιλάνου, πριν ομολογήσει ότι διέπραξε και τους τρεις φόνους.

Η τετραμελής οικογένεια το βράδυ του Σαββάτου είχε γιορτάσει τα 51α γενέθλια του πατέρα με συγγενείς στη μικρή βίλα που είχε η οικογένεια στην πόλη κοντά στο Μιλάνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις