Κόσμος

Ιταλία: Μεγάλη μείωση των τουριστών λόγω κορονοϊού

Οι τουριστικοί πράκτορες στην Ιταλία είναι άκρως απογοητευμένοι από την φετινή χρονιά, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί πριν από το καλοκαίρι.

Εξαιτίας των περιορισμών και απαγορεύσεων λόγω της επιδημίας κορονοϊού, σύμφωνα με την εμπορική ένωση Confcommercio, το 2021 επισκέφθηκαν την Ιταλία 60 εκατομμύρια λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, οι Ιταλοί που πήγαν στο εξωτερικό για τουρισμό, μειώθηκαν κατά 13 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά επίσης τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αρχικά είχαν προγραμματίσει να πάνε διακοπές 25 εκατομμύρια Ιταλοί. Έως τώρα, όμως, οι ακυρώσεις ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια, ενώ 5,3 εκατομμύρια πολιτών μείωσαν την συνολική διάρκεια του ταξιδιού τους.

Έως τώρα, μόνον το 5% όσων αποφάσισαν να «αποδράσουν» από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, επέλεξε να πάει στο εξωτερικό, ενώ το 60% παρέμεινε εντός της περιφέρειάς του.

Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν από την κυβέρνηση Ντράγκι έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ενώ το ίδιο αίτημα προβάλλουν οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες. Λόγω των τελευταίων περιοριστικών μέτρων, απαγορεύονται οι γιορτές σε κλειστούς χώρους. Κατά συνέπεια, θα είναι ελάχιστοι οι Ιταλοί οι οποίοι θα αποφασίσουν να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς εκτός σπιτιού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέφτει η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ – Ασυγχώρητη για τους Αμερικάνους η κόντρα με το Χάρβαρντ
Αντίθετοι με τον έλεγχο των μουσείων, οι περισσότεροι Αμερικάνοι - Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων θεωρούν πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία
Ντόναλντ Τραμπ 1
Μετωπική Τραμπ – Χάρβαρντ: Το πανεπιστήμιο κατέθεσε αγωγή κατά της κυβέρνησης για το «πάγωμα» της χρηματοδότησης
Το Πανεπιστήμιο κατηγορεί τον αμερικανό πρόεδρο ότι χρησιμοποιεί το «πάγωμα» των ομοσπονδιακών χρηματοδοτήσεων ως μέσο για να πάρει τον έλεγχο ακαδημαϊκών αποφάσεων στο Χάρβαρντ
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ