Κόσμος

Ιταλία: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου – Τουλάχιστον 39 οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A 10 της Γένοβας, συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Δυστυχώς εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40. οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες κάτω από τα ερείπια.

Ο περιφερειάρχης της Γένοβας, Τζοβάνι Τότι, δήλωσε ότι «υπάρχουν ελπίδες να μπορέσουν να σωθούν οι περισσότεροι τραυματίες» και επιβεβαίωσε ότι «αναζητώνται ακόμη πολλοί αγνοούμενοι, κάτω από τη γέφυρα».

Πέντε, από τους νεκρούς δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί από τους συγγενείς τους.Οι τραυματίες στα νοσοκομεία είναι δεκαέξι, από αυτούς οι δώδεκα σε σοβαρή κατάσταση.

Τέσσερις Γάλλοι μεταξύ των τραυματιών

Τέσσερις Γάλλοι περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών σύμφωνα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να προσδιορίσουμε τυχόν παρουσία και άλλων Γάλλων μεταξύ των θυμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο τελευταίος απολογισμός της καταστροφής ανέρχεται σε 37 νεκρούς, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica οι νεκροί έχουν φθάσει τους 39.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα