Κόσμος

Ιταλία: Μετέφεραν 2.700 κιλά κοκαΐνης μέσα σε ψυγεία γεμάτα μπανάνες

Πάνω από 2.700 κιλά κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας κατέσχεσαν οι αρχές της νότιας Ιταλίας. Η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη σε δύο ψυγεία κοντέινερ, τα οποία περιείχαν μπανάνες που είχαν αποσταλεί από τον Ισημερινό.

Το φορτίο με την κοκαΐνη, που εντοπίστηκε στο λιμάνι Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας, ξεπερνά σε αξία τα 800 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η αστυνομία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ιταλίας σε ανακοίνωσή της.

Το φορτίο ξεκίνησε από το Γουαγιακίλ στον Ισημερινό και είχε τελικό προορισμό την Αρμενία, μέσω του λιμανιού της Γεωργίας στη Μαύρη Θάλασσα Μπατούμι.

Η κοκαΐνη βρέθηκε μέσα στα 12 μέτρων εμπορευματοκιβώτια χάρη σε ειδικούς σαρωτές (σκάνερ) και με τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου σκύλου ονόματι Τζόελ, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η ίδια πρόσθεσε ότι έχει βρει κι άλλα 600 κιλά κοκαΐνης τις τελευταίες μέρες σε κοντέινερ με φρούτα από τον Ισημερινό, τα οποία διακινήθηκαν μέσω του Τζόια Τάουρο. Οι αποστολές αυτές είχαν προορισμό άλλα μέρη της Ιταλίας, την Κροατία, την Ελλάδα και τη Γεωργία, διευκρίνισε.

Στην Καλαβρία έχει την έδρα της η “Ντράνγκετα”, η οποία έχει αντικαταστήσει την “Κόζα Νόστρα” της Σικελίας ως η ισχυρότερη οργάνωση της ιταλικής μαφίας και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος