Κόσμος

Ιταλία: Νεκροί από τις φωτιές στη Σικελία – Εκκενώθηκε ξενοδοχείο με 700 τουρίστες

Στην Ιταλία τουλάχιστον δύο άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από τις δασικές φωτιές στη βόρεια Σικελία. Περίπου 700 πελάτες του ξενοδοχείου «Costa Verde», κοντά στην Τσεφαλού, απομακρύνθηκαν.

Από τις φωτιές σε δάση στη βόρεια Σικελία, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπου ένα ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν 700 τουρίστες εκκενώθηκε για μερικές ώρες, ανέφεραν η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μία γυναίκα ηλικίας 42 ετών σκοτώθηκε, προσπαθώντας να σώσει τα άλογά της στην Τσεφαλού, στα ανατολικά του Παλέρμο. Μαζί της βρίσκονταν ο πατέρας της και οι αδελφοί της, όμως πιθανότατα αποπροσανατολίστηκε λόγω της ζέστης και του καπνού και έπεσε σε μια χαράδρα.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε εξάλλου ότι ένας 68χρονος άνδρας πέθανε προσπαθώντας να φύγει από το σπίτι του που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, στο Μπαλεστράτε, στα δυτικά του Παλέρμο.

Περίπου 700 πελάτες του ξενοδοχείου «Costa Verde», κοντά στην Τσεφαλού, απομακρύνθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (22.09.2023) και μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας σε ένα τοπικό γήπεδο. Μπόρεσαν όμως να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους γύρω στις 2 το πρωί του Σαββάτου (23.09.2023), αφού εξέλιπε ο κίνδυνος.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχές από το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου και για πολλές ημέρες στην περιοχή, κάτι που θα βοηθήσει το έργο των πυροσβεστών στη βόρεια Σικελία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα θα είναι 133 - Το απόγευμα της 7ης Μαΐου αρχίζει η ιστορική διαδικασία
Στο Κονκλάβιο, για την εκλογή του διαδόχου του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου, πρόκειται να πάρουν μέρος 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών
Καρδινάλιοι 1
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
Το ζευγάρι - που έφτασε με ελικόπτερο στο νησί- υποδέχτηκε ένα πλήθος περίπου 300 ντόπιων και τουριστών που ζητωκραύγαζαν στο πέρασμά του υπό τους ήχους γκάιντας
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον