Κόσμος

Ιταλία: Ο εμβολιασμός με το AstraZeneca επαναλαμβάνεται στο Πιεμόντε

Τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca ανακοίνωσε ότι επανέλαβε η περιφέρεια του Πιεμόντε στην Ιταλία, αφού απέκλεισε για προληπτικούς λόγους μία παρτίδα, έπειτα από τον θάνατο εκπαιδευτικού μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό του.

«Η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca επανελήφθη, έπειτα από διακοπή μερικών ωρών για προληπτικούς λόγους, για τον εντοπισμό και διαχωρισμό της παρτίδας από την οποία προερχόταν η δόση που χορηγήθηκε στον εκπαιδευτικό που πέθανε», αναφέρεται σε ανακοίνωση της περιφέρειας του Πιεμόντε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Ολες οι υπόλοιπες παρτίδες μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, εκτός της παρτίδας ABV5811, ενώ συγκαλείται συνεδρίαση των υγειονομικών αρχών.

Η αρχική διακοπή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca ήταν «ένα μέτρο ακραίας προσοχής, εν αναμονή της επιβεβαίωσης για το εάν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στον εμβολιασμό και τον θάνατο», εξήγησε ο σύμβουλος αρμόδιος για την υγεία της περιφέρειας του Πιεμόντε.

Η Ιταλία αποφάσισε την Πέμπτη να απαγορεύσει προληπτικά την χρήση άλλης παρτίδας του εμβολίου των AstraZeneca/Oxford εξαιτίας ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.

Επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας βρίσκονται στην Σικελία για την πραγματοποίηση έρευνας σχετικά με τον θάνατο ενός 43χρονου στρατιωτικού μετά την χορήγηση του εμβολίου.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ιταλικού οργανισμού φαρμάκων Τζόρτζιο Πάλου διαβεβαίωσε σήμερα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν παρουσιάζει «κανέναν κίνδυνο».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος