Site icon NewsIT

Ιταλία: Οριακή ανάπτυξη το 2014 προβλέπει ο σύνδεσμος βιομηχάνων Confindustria

26.06.2014 | 22:42
Ιταλία: Οριακή ανάπτυξη το 2014 προβλέπει ο σύνδεσμος βιομηχάνων Confindustria

Οριακή ανάπτυξη κατά 0,2% του ΑΕΠ βλέπει για το 2014 της χώρας, ο σύνδεσμος των ιταλικών βιομηχανιών Confindustria. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ένωση των ιταλών βιομηχάνων προέβλεπε ανάπτυξη 0,7% το 2014 για την ιταλική οικονομία.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη χρονιά οι εκτιμήσεις επίσης αναθεωρούνται επί τα χείρω σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν: αντί για το 1,2% που είχε προβλεφθεί αρχικά, τώρα η προβλεπόμενη αύξηση του εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος δεν ξεπερνά το 1%.

Η ένωση βιομηχάνων, προειδοποιεί ότι «η εμμονή στην στρατηγική της λιτότητας αποκλειστικά δεν μπορεί να οδηγήσει σε διέξοδο από την οικονομική κρίση».

Ο επικεφαλής της Confindustria Τζόρτζο Σκουίντσι προσπαθεί πάντως να παρουσιάσει, όπως σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος, «το ποτήρι μισογεμάτο»:

«Είναι πάλι δύσκολο να δεχθεί κανείς τους αριθμούς αυτούς, αλλά οι προοπτικές δείχνουν να βελτιώνονται. Η Ιταλία δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού, ξεκίνησε ένας πολιτικός κύκλος μεταρρυθμίσεων που φαίνεται να οδηγεί σε σταθερότητα», εκτίμησε ο Σκουίντσι.

Σύμφωνα με την Confindustria τη διετία 2104-2105 πρόκειται να χαθούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας και το συνολικό ποσοστό ανεργίας στο τέλος του 2015 προβλέπεται να παραμείνει σχεδόν στα σημερινά επίπεδα: στο 13,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά είναι τα κύρια σημεία δράσης της ιταλικής προεδρίας στην ΕΕ

Δωρεάν τα μουσεία για τους νέους στην Ιταλία αλλά θα πληρώνουν οι ηλικιωμένοι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version