Site icon NewsIT

Ιταλία: Περίπου 2.000 άνθρωποι στις πορείες διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνης

27.01.2024 | 22:13
Ιταλία: Περίπου 2.000 άνθρωποι στις πορείες διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνης

Περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνης και με αίτημα τον άμεσο τερματισμό κάθε στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα, που πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου (27.1.2024) στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, τη Ρώμη αλλά και στη Νάπολη.

Τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης οργάνωσαν Αριστερές οργανώσεις της Ιταλίας, όπως και η οργάνωση των «Νεαρών Παλαιστινίων», παρά την απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είχε ζητήσει αναβολή των κινητοποιήσεων λόγω του ότι σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Στο Μιλάνο, οι διαδηλωτές μπόρεσαν να κάνουν πορεία διανύοντας απόσταση μόνο 300 μέτρων. Στη συνέχεια η αστυνομία τους σταμάτησε και υπήρξαν εντάσεις, με χρήση γκλοπ και έναν τραυματία.

«Δεν είμαστε αντισημίτες, διαδηλώνουμε κάθε Σάββατο, εδώ και τόσες εβδομάδες», υπογράμμισαν πολλοί συμμετέχοντες στις πορείες. Πρόσθεσαν επίσης ότι «αυτό που επιθυμούν είναι να μην ξεχαστούν εν μέσω κλίματος γενικής αδιαφορίας, τα χιλιάδες θύματα του άμαχου πληθυσμού της Γάζας».

Ο Σύνδεσμος Παλαιστινίων στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι σεβάστηκε τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης και ότι πρόκειται να διαδηλώσει αύριο, τόσο στην ιταλική πρωτεύουσα, όσο και στο Μιλάνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version