Κόσμος

Ιταλία: Βρέθηκε αφίσα της ταινίας «Ο Νονός» στα κρησφύγετα του μαφιόζου Ματέο Μεσίνα Ντενάρο

Συνεχίζονται οι έφοδοι της ιταλικής αστυνομίας και των καραμπινιέρων στα τρία κρησφύγετα του «νονού» της μαφίας, αρχηγoύ της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο τα οποία εντοπίστηκαν στη Σικελία. Οι αρχές στην Ιταλία συνέλαβαν την Δευτέρα (16.01.2023) τον άνδρα, ο οποίος διέφευγε επί τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ιταλίας, La Repubblica, o Μεσίνα Ντενάρο κρατούσε αναλυτικούς λογαριασμούς εσόδων και εξόδων διαφόρων επιχειρήσεων της μαφίας, «για ποσά με πολλά μηδενικά».

Στα καταφύγιά του βρέθηκαν σημειώσεις σε μικρά αυτοκόλλητα χαρτιά με τηλέφωνα προσώπων που θεωρούσε χρήσιμα και «υποχρεώσεις» του. 

Βρέθηκε επίσης αφίσα του κινηματογραφικού έργου, «Ο Νονός».

Το τρίτο κρησφύγετο εντοπίστηκε από τους καραμπινιέρους χθες το απόγευμα στο χωριό Καμπομπέλο της Σικελίας, με τους εισαγγελείς να συνεχίζουν να ελέγχουν δυο κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό υπολογιστή που ανήκαν στον αρχηγό της σικελικής μαφίας και θεωρούνται «πηγή πολύτιμων πληροφοριών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ υπέρ Νετανιάχου: «Σέρνεται σε δίκη για το τίποτα – Δεν θα το ανεχτούμε αυτό»
Ισραηλινό δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του Νετανιάχου να αναβληθούν για δύο εβδομάδες οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης
Ντόναλντ Τραμπ
Χιλιάδες στην παρέλαση του gay pride στη Βουδαπέστη - Γύρισαν την πλάτη στην απαγόρευση του Όρμπαν
Τουλάχιστον 70 ευρωβουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το παρών «για να πουν στον Βίκτορ Όρμπαν ότι δεν θα ανεχθούν να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ποδοπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα»
Pride στη Βουδαπέστη