Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Ήθελε να πυροβολήσει τον Τραμπ! Προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Ο Ντόναλντ Τραμπ “ξυπνά” τα πάθη αλλά το περιστατικό που συνέβη σε ομιλία του στο Λας Βέγκας ξεπερνά κάθε προηγούμενο! Ένας νεαρός Βρετανός επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού με σκοπό να πυροβολήσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων!

Το όνομά του είναι Μάικλ Στίβεν Σάντφορντ και είναι Βρετανός. Πήγε στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ στο Λας Βέγκας και εκεί επιχείρησε να φέρει εις πέρας το σχέδιό του να τον πυροβολήσει. Ένα σχέδιο που φέρεται να προετοίμαζε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο!

Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο (18.06.2016) όταν ο νεαρός Βρετανός βρέθηκε σε συγκέντρωση του Τραμπ στο ξενοδοχείο Treasure Island Hotel and Casino. Εκεί, επιχείρησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού, τον οποίο πλησίασε με το πρόσχημα πως ήθελε αυτόγραφο από τον εκκεντρικό πολυεκατομμυριούχο, αλλά συνελήφθη.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ειδικός πράκτορας, ο νεαρός είπε στους αστυνομικούς πως είχε φτάσει οδικώς στο Λας Βέγκας για να πυροβολήσει τον Τραμπ! Μάλιστα, την προηγούμενη μέρα είχε βρεθεί σε σκοπευτήριο για να μάθει να πυροβολεί! Είπε στους αστυνομικούς ότι πυροβόλησε 20 γύρους με πιστόλι Glock 9 χιλιοστών για να μάθει να το χρησιμοποιεί!

Όπως αναφέρονται στα χαρτιά που κατατέθηκαν στο δικαστήριο της Νεβάδα, όπου οδηγήθηκε ο 20χρονος νεαρός, ο Στάντφορντ δήλωσε πως σχεδίαζε να αποπειραθεί να σκοτώσει τον Τραμπ εδώ και σχεδόν έναν χρόνο αλλά αποφάσισε να επιχειρήσει να το κάνει τώρα, γιατί ένιωσε πιο έτοιμος!

Ο νεαρός Βρετανός είναι αυτιστικός και η μητέρα του κατέθεσε πως παλιότερα είχε υποβληθεί σε θεραπεία για ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ανορεξία. Ο Σάντφορντ θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 5η Ιουλίου που θα διεξαχθεί η δίκη του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε