Σάββατο, 26 Οκτ.
22oC Αθήνα

Ηθοποιός του «Law & Order» αποκάλυψε πώς τον βίασε διαβόητος serial killer, γνωστός και ως «δολοφόνος κλόουν»

Ηθοποιός του «Law & Order» αποκάλυψε πώς τον βίασε διαβόητος serial killer, γνωστός και ως «δολοφόνος κλόουν»

Ο ηθοποιός Jack Merill, με συμμετοχές στις εμβληματικές σειρές «Law & Order» και στο «Grey’s Anatomy», αποκάλυψε την Τρίτη (22.10.2024) ότι τον απήγαγε και τον βίασε ο διαβόητος serial killer, John Wayne Gacy πριν από περισσότερα από 45 χρόνια.

Ο Τζακ Μέριλ ανέφερε πως το 1978, ο John Wayne Gacy –γνωστός ως «δολοφόνος κλόουν» για τη συνήθεια του να ντύνεται με στολή και μακιγιάζ του κλόουν- σταμάτησε με το αυτοκίνητό του τον έφηβο τότε ηθοποιό καθώς γύριζε σπίτι του από το μπάνιο του στο Σικάγο.

«Θέλεις να πάμε μια βόλτα;» θυμάται ο Μέριλ ότι τον ρώτησε ο Gacy. Ο Merrill, ο οποίος ζούσε μόνος του σε μια γκαρσονιέρα από τα 17 του, μπήκε στο αυτοκίνητο του αγνώστου, ο οποίος του είπε: «Είσαι έξυπνος. Δεν είσαι σαν αυτά τα άλλα παιδιά».

Ο Merrill πίστευε ότι η βόλτα θα γινόταν γύρω από το τετράγωνο, αλλά ο Gacy οδήγησε γρήγορα σε μια διαφορετική γειτονιά, όπου του είπε να κλειδώσει την πόρτα, πριν σταματήσει κοντά στη λεωφόρου Kennedy Expressway, βορειοδυτικά του κέντρου του Σικάγο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jack Merrill (@jackymerrill)

Ο Merrill, ο οποίος είχε αγόρι εκείνη την εποχή, είπε ότι λιποθύμησε και πως όταν ξύπνησε βρέθηκε με χειροπέδες έξω από το σπίτι του Gacy στο Northwood Park Township, 4 μίλια ανατολικά του διεθνούς αεροδρομίου O’Hare του Σικάγο.

«Μου είπε να κάνω ησυχία. Ένα φως από το πίσω μέρος του σπιτιού τον χτύπησε στα μάτια και ξαφνικά συνειδητοποίησα πόσο επικίνδυνος ήταν», είπε Merrill. «Ήξερα ότι δεν μπορούσα να τον εξοργίσω. Έπρεπε απλώς να εκτονώσω την κατάσταση και να συμπεριφερθώ σαν να ήταν όλα εντάξει».

Μόλις μπήκε μέσα στο σκοτεινό σπίτι, ο Merrill είπε ότι συμφώνησε όταν τον ρώτησαν αν εμπιστευόταν τον Gacy, ο οποίος στη συνέχεια έλυσε τις χειροπέδες του εφήβου πριν οι δυο τους πιουν μπύρα και καπνίσουν «χόρτο».

Ο Gacy πέρασε εκ νέου χειροπέδες στο θύμα του και τον έσυρε σε έναν διάδρομο προτού τοποθετήσει ένα αυτοσχέδιο μαραφέτι γύρω από τον λαιμό του Merrill.

Η συσκευή ήταν εφοδιασμένη με σχοινιά και τροχαλίες και περνούσε γύρω από την πλάτη του και μέσα από τις χειροπέδες, έτσι ώστε αν ο Merrill αντιστεκόταν, θα πνιγόταν.

Ο Gacy έχωσε ένα όπλο στο στόμα του Merrill πριν προχωρήσει στο βιασμό του θύματός του. «Ήξερα ότι αν τον πολεμούσα, δεν είχα πολλές πιθανότητες. Ποτέ δεν φρίκαρα ή φώναξα», δήλωσε ο Merrill.

Ο Merrill παραδέχτηκε ότι λυπόταν τον θύτη του «κατά κάποιο τρόπο». «Σαν να μην ήθελε απαραίτητα να κάνει αυτό που έκανε, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει».

Καθώς ο Gacy φαινόταν να κουράζεται, ο δολοφόνος αιφνιδίασε τον έφηβο. «Ξαφνικά είπε: “Θα σε πάω σπίτι σου”».

Ο Μέριλ αφέθηκε γύρω στις 5 π.μ., κοντά στο σημείο όπου τον είχαν παραλάβει. «Ίσως να ξαναβρεθούμε κάποια στιγμή», φέρεται να είπε ο Gacy καθώς του παρέδωσε ένα χαρτί με τον αριθμό του τηλεφώνου του.

Ο κλόουν που ήταν serial killer

Η σύλληψη του John Wayne Gacy συντάραξε την αμερικάνικη κοινωνία -ειδικά την περιοχή Ντες Πλέινς του Σικάγο, όπου κατοικούσε. Ο Γκέισι ήταν ένας τρυφερός πατέρας, επιτυχημένος επιχειρηματίας και εξαιρετικά αγαπητός στην κοινότητά του.

Ο Γκέισι γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1942. Όλη την παιδική του ηλικία, κακοποιούνταν από τον πατέρα του. 

Ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά για να διατηρήσει τους τύπους, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά.

Ο Γκέισι δολοφόνησε τουλάχιστον 33 νεαρούς άνδρες και αγόρια και έθαψε 26 από αυτούς στο υπόγειο του σπιτιού του και 3 άλλους σε άλλους χώρους. Ο ίδιος δελέαζε τα θύματά του να έρθουν στο σπίτι για να συζητήσουν για την πρόσληψη τους στην επιχείρηση του. Αυτό γινόταν παράλληλα με προσφορά ποτού, ναρκωτικών ή χρημάτων έναντι σεξ.

Στην αρχή καθώς ο ανυποψίαστος νεαρός εισερχόταν στο σπίτι του Γκέισι, ο ίδιος του πρόσφερε ποτό και ναρκωτικά για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Στη συνέχεια, ο Γκέισι έβαζε χειροπέδες στα χέρια του για να δείξει ένα μαγικό τέχνασμα και στη συνέχεια τις έβγαζε με το κλειδί που έκρυβε ανάμεσα στα δάχτυλά του. Στη συνέχεια προέτρεπε να δοκιμάσει το ίδιο το αγόρι το κόλπο και όταν αυτό συνειδητοποιούσε πως δε μπορούσε να τις βγάλει, ο Γκέισι του έλεγε «Το κόλπο είναι να έχεις το κλειδί».

Έχοντας το θύμα του ακινητοποιημένο, ο Γκέισι το βίαζε και το βασάνιζε . Συχνά έσερνε τα θύματα του στο μπάνιο όπου σχεδόν τους έπνιγε στην μπανιέρα και στη συνέχεια συνέχιζε τα βασανιστήρια.

Ο Γκέισι δολοφονούσε συνήθως τα θύματά του τοποθετώντας ένα σχοινί στο λαιμό τους πριν αρχίσει να το σφίγγει με τη βοήθεια μίας λαβής. Συχνά έλεγε στα θύματα του ότι αυτό ήταν το τελευταίο τέχνασμα.

Περιστασιακά, το θύμα είχε σπασμούς για «μία ή δύο ώρες» πριν πεθάνει, αν και αρκετά θύματα πέθαναν από ασφυξία από υφάσματα που ήταν βαθιά στο λαιμό τους.

Εκτός από τα δύο τελευταία θύματά του, όλοι οι υπόλοιποι δολοφονήθηκαν μεταξύ 3:00 π.μ. και 6:00 π.μ.Μετά το θάνατο του θύματος , ο Γκέισι έβαζε προσωρινά το πτώμα κάτω από το κρεβάτι του έως και 24 ώρες προτού το θάψει στο κούφιο χώρο στο υπόγειο, όπου περιοδικά θα έριχνε στο χώρο οξείδιο του ασβεστίου για να επιταχύνει την αποσύνθεση του θύματός του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις