Site icon NewsIT

Ιβάνα Τραμπ: Το διαζύγιο με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και η ατάκα που έμεινε στην ιστορία

15.07.2022 | 10:03
Ιβάνα Τραμπ: Το διαζύγιο με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και η ατάκα που έμεινε στην ιστορία

Η πρώην σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης (14.07.2022), πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Η Ιβάνα Τραμπ βρέθηκε πεσμένη κοντά στη σκάλα του διαμερίσματός της στο Μανχάταν και η πρώτη εκτίμηση είναι πως έπαθε καρδιακή προσβολή.

Η είδηση θανάτου της πρώην συζύγου του Ντόναλντ απασχόλησε ιδιαιτέρως τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, καθώς ήταν μια γυναίκα που είχε βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αθλήτρια του σκι, πρώην μοντέλο, δυναμική επιχειρηματίας και σχεδιάστρια μόδας, ενώ είχε γράψει και βιβλία μυθοπλασίας και αυτοβοήθειας. 

Η Ιβάνα Μαρί Τραμπ (Ivana Marie Trump) γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1949 και μεγάλωσε στην (τότε) Τσεχοσλοβακία. Μετανάστευσε πρώτα στον Καναδά, τη δεκαετία του ’70 και σε ένα επαγγελματικό της ταξίδι στις ΗΠΑ γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο πρώτος σύζυγός της ήταν ο αυστριακής καταγωγής Alfred Winklmayr, φίλος της και δάσκαλος του σκι, τον οποίο παντρεύτηκε – όπως η ίδια είχε δηλώσει – προκειμένου να διατηρήσει την αυστριακή υπηκοότητα της.  

Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη το 1976 γνωρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ και ένα χρόνο παντρεύονται και πλέον έχει εγκατασταθεί στις ΗΠΑ. Κρατούσε βασικές διευθυντικές θέσεις στον Οργανισμό Τραμπ ως αντιπρόεδρος του εσωτερικού σχεδιασμού, ως διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του καζίνο Trump’s Castle και ως διαχειρίστρια του Plaza Hotel. 

Με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ έμειναν παντρεμένοι μέχρι το 1992, όταν και οριστικοποιήθηκε ο διακανονισμός του διαζυγίου της. Ο χωρισμός τους, αλλά και οι οικονομικές τους διαπραγματεύσεις, τότε απασχόλησαν ιδιαίτερα τα αμερικανικά ΜΜΕ. 

Η Ιβάνα Τραμπ είχε υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας και μετά τον χωρισμό τους έλαβε -μεταξύ άλλων- 14 εκατομμύρια δολάρια και μια έπαυλη στο Κονέκτικατ. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον Ντόναλντ Τζούνιορ, τον Έρικ και την Ιβάνκα. 

Μετά το διαζύγιο της με τον Ντόναλντ Τραμπ, ασχολήθηκε ενεργά με τον χώρο της μόδας. Ανέπτυξε την δικιά της σειρά ρούχων, κοσμημάτων και προϊόντων ομορφιάς. Η Ιβάνα Τραμπ έγραφε επίσης μια συμβουλευτική στήλη για την Globe με τίτλο «Ask Ivana» (από το 1995 έως το 2010) και έχει γράψει διάφορα βιβλία φαντασίας, αυτοβοήθειας και μια αυτοβιογραφία.

Οι ιδιαίτερες στιγμές στα media

Έχοντας απασχολήσει πολλές φορές τα ΜΜΕ, πολλά έχουν γραφτεί για την ζωή και την προσωπικότητα της. Για αυτές όμως που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη είναι για την συμμετοχή της στην ταινία The First Wives Club το 1996, αλλά και το σχόλιο της για την δεύτερη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια. 

Το 1996, τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιο της με τον Ντόναλντ Τραμπ, συμμετείχε στην ταινία «The First Wives Club» (Κλαμπ χωρισμένων γυναικών) σε σκηνοθεσία Χιου Γουίλσον, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Olivia Goldsmith. Σε μια σκηνή της ταινίας λοιπόν η Ιβάνα Τραμπ , μιλώντας σε άλλες χωρισμένες γυναίκες, λέει: «Κυρίες μου, πρέπει να είστε δυνατές και ανεξάρτητες. Και να θυμάστε, μην θυμώνετε, πάρτε τους τα πάντα». 

Δείτε το απόσπασμα από το The First Wives Club:

Μια ακόμα ξεχωριστή στιγμή της Ιβάνα Τραμπ για τα media ήρθε το 2017, μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του ABC. Η Ιβάνα Τραμπ είχε δηλώσει τότε ότι δεν ήθελε να κάνει τη σημερινή σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, να ζηλέψει καλώντας τον στον Λευκό Οίκο. «Είμαι βασικά η πρώτη σύζυγος του Τραμπ. Εντάξει; Είμαι η πρώτη κυρία», είχε πει χαρακτηριστικά. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Η Ιβάνα Τραμπ μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην σύζυγό της Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι τις συμπεριφερόταν πολύ όμορφα και της έδινε ελευθερία κινήσεων στον επαγγελματικό τομέα αντιμετωπίζοντας ως πολύτιμο συνεργάτη. Η μόνη περίοδος, όπως η ίδια είχε δηλώσει, κατά την οποία διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους ήταν όταν ενεπλάκησαν οι δικηγόροι τους για την οριστικοποίηση της οικονομικής συμφωνίας του διαζυγίου τους. 

Το Inside Edition είχε πάρει συνέντευξη από την Ιβάνα Τραμπ το 1991, όταν η ίδια και ο Ντόναλντ Τραμπ ξεπερνούσαν το ταραχώδες διαζύγιο τους. Η ίδια μίλησε για τη ζωή μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, μαγειρεύοντας ένα παραδοσιακό γκούλας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Οι δύο γάμοι μετά τον Ντόναλντ Τραμπ

Μετά το διαζύγιο της με τον Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνα παντρεύτηκε άλλες δύο φορές. Από το 1995 μέχρι και το 1997 ήταν παντρεμένη με τον Ιταλό επιχειρηματία Riccardo Mazzucchelli και από το 2008 μέχρι το 2009 με τον Ιταλό ηθοποιό Rossano Rubicondi. 

Η Ιβάνα Τραμπ με τον τρίτο σύζυγό της, Riccardo Mazzucchelli

Η Ιβάνα Τραμπ με τον τέταρτό σύζυγό της, Rossano Rubicondi

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version