Site icon NewsIT

Και η Μέρκελ για ψώνια πριν από το lockdown στη Γερμανία

16.12.2020 | 15:26
Και η Μέρκελ για ψώνια πριν από το lockdown στη Γερμανία

People wearing protective face masks enter the KaDeWe, the department store, before Germany goes back to a nationwide hard lockdown due to the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Berlin, Germany, December 15, 2020. REUTERS/Annegret Hilse

Οι ουρές που σχημάτισαν οι Γερμανοί πριν ισχύσει το νέο lockdown στη Γερμανία συζητήθηκαν αρκετά. Αλλά ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ήταν ακόμη και η Άνγκελα Μέρκελ. Εκείνη, φυσικά, δεν περίμενε στην ουρά

Η καγκελάριος της χώρας χρειάστηκε κάποια… ψώνια της τελευταίας στιγμής και πριν κλείσουν τα πάντα στη Γερμανία θέλησε πάει κι εκείνη στην αγορά. Οι φωτογραφίες της να ψωνίζει λίγο πριν από το lockdown δεν άργησαν να «ανέβουν» στο twitter.

Σύμφωνα με τη BILD, η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε ιδιωτικά το εμβληματικό πολυκατάστημα του δυτικού Βερολίνου KaDeWe την Δευτέρα (14.12.2020) το απόγευμα. Η εφημερίδα δημοσιεύει σχετική φωτογραφία και επισημαίνει ότι η καγκελάριος επισκέπτεται συχνά το συγκεκριμένο κατάστημα και κυρίως τον όροφο με τα είδη τροφίμων.

Τις τελευταίες δύο ημέρες στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Βερολίνου διαπιστώθηκε ιδιαίτερος συνωστισμός, ακόμη και ουρές έξω από κάποια καταστήματα, ωστόσο στο KaDeWe υπήρχε περιορισμένη κίνηση, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό της πελατείας του αφορά τουρίστες.

Το νέο lockdown στη Γερμανία τίθεται σε ισχύ λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Τα καταστήματα λιανικής, τα οποία ήταν μέχρι τώρα ανοιχτά, αναστέλλουν την λειτουργία τους, με εξαίρεση όσα πωλούν «απολύτως απαραίτητα» είδη: φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, σημεία πώλησης εφημερίδων και παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών, καταστήματα ειδών διατροφής και φροντίδας ζώων, καθώς και καταστήματα με εποχικά είδη.

Click4more Η Γερμανία σε αυστηρό lockdown – Μέρκελ: Πολύ σκληροί μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος

Από σήμερα κλείνουν επίσης κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, στούντιο τατουάζ, ενώ κλειστές παραμένουν ούτως ή άλλως από τις αρχές Νοεμβρίου οι επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες λειτουργούν μόνο για να παραδίδουν φαγητό σε πακέτο, οι χώροι θεάματος, πολιτισμού και αθλητισμού. Σε λειτουργία παραμένουν ιδιωτικά ιατρεία, κέντρα εργο- λόγο- και φυσιοθεραπείας και ποδολογίας.

Από σήμερα απαγορεύεται ακόμη η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο, μέτρο που αυτή την εποχή αφορά κυρίως το ζεστό κρασί που διατίθεται στις παραδοσιακές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές. Εξαίρεση θα αποτελέσουν κάποιες αγορές που επέλεξαν να λειτουργήσουν με σύστημα «drive-through».

Τα σχολεία, τα οποία κανονικά θα έκλειναν την 21η ή την 23η Δεκεμβρίου, κλείνουν κι αυτά ήδη από σήμερα, με την έκκληση της πολιτείας οι μαθητές να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι πριν συναντήσουν συγγενείς ή φίλους κατά την διάρκεια των εορτών. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις, επιτρέπεται ωστόσο να συναντηθούν έως και πέντε πρόσωπα, χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 14 ετών. Η σχεδιαζόμενη χαλάρωση των περιορισμών για την περίοδο 23η Δεκεμβρίου – 2η Ιανουαρίου έχει ασφαλώς ακυρωθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version