Site icon NewsIT

Και μαφιόζος ο Σίλβιο;

08.02.2010 | 14:45
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία μετά τις καταγγελίες - φωτιά του Μάσιμο Τσαντσιμίνο,

γιου του πρώην δημάρχου του Παλέρμο, Βίτο Τσαντσιμίνο, σύμφωνα με τις οποίες «η δημιουργία του κόμματος “Φόρτσα Ιτάλια” του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης του κράτους με τη μαφία».

Ο ΜάσιμοΤσαντσιμίνο, καταθέτοντας σε δίκη κατά αξιωματικού των καραμπινιέρων, ο οποίος κατηγορείται για υποστήριξη της μαφίας, πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη αποκάλυψη τού είχε γίνει από τον πατέρα του, ο οποίος του είχε επίσης εξηγήσει ότι η φυγοδικία, επί σειρά ετών, του “μεγαλονονού” Μπερνάρντο Προβεντσάνο, όπως και η μη αποτελεσματική έφοδος στο κρησφύγετο του αρχηγού της μαφίας Τοτό Ριίνα, ήταν μέρος και συνέπεια της συμφωνίας αυτής».

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της δίκης, διαβάστηκε γραπτό μήνυμα, το οποίο, σύμφωνα με τον Μάσιμο Τσαντσιμίνο, είχε σταλεί από το νονό Μπερνάρντο Προβεντσάνο, στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Προβεντσάνο, σύμφωνα με την κατάθεση, ζητούσε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να διαθέσει τα τηλεοπτικά του κανάλια στη μαφία, προκειμένου να μην γίνει στόχος εκβιασμών, ο γιος τού «Καβαλιέρε», Πιερσίλβιο.

  Ο ιταλικός Τύπος, στις αναλύσεις του, υπογραμμίζει σήμερα ότι η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται ο Τσαντσιμίνο, παρουσιάζεται ως συνέπεια των μαφιόζικων βομβιστικών επιθέσεων του 1992, στη Ρώμη και το Μιλάνο. Μια προσπάθεια, ουσιαστικά, να επιτευχθεί ένα είδος συμβιβασμού, να βρεθεί ένα «modus vivendi» με το οργανωμένο έγκλημα. Στην προσπάθεια αυτή, όμως, έχουν αναφερθεί, έως τώρα, μόνον μετανοημένοι μαφιόζοι, ενώ οι εκπρόσωποι της πολιτικής, της αστυνομίας και των καραμπινιέρων, διαψεύδουν κατηγορηματικά κάθε σχετικό σενάριο.

 Ο Μάσιμο Τσαντσιμίνο, είναι γιος του πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας της Σικελίας, Μάσιμο Τσαντισμίνο, ο οποίος είχε καταδικαστεί για συνεργασία με τη μαφία και πέθανε το 2002.

  Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει ήδη διαψεύσει κάθε ύποπτη επαφή του με τη μαφία, υποστηρίζοντας ότι «καμία άλλη ιταλική κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταπολεμήσει με τόση αποφασιστικότητα το οργανωμένο έγκλημα, όσο η δική του».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version